PDA

Ogled polne verzije : E39 520 ali 523?

Aero26
29.9.2003, 12:15
Zdravo!
že lep čas premišlujem da bo počasi menjal mojga bimmija....
in sicer me nekako muci serija 5 e39 motor pa 520 ali 523....
sedaj me pa zanima, kaksna razlika je med tema 2 modeloma,(letniki 96,97) na kaj moram biti pozoren,kaj so njihove hibe, kok so kaj masine, poraba,vzdrzevanje,itd....

Mitja
29.9.2003, 12:41
523 ima 20 konjev več, ampak je še zmeraj v isti skupini za zavarovanje. Za cestnino ne vem. Poraba pa tudi nebi smela biti veliko višja. Več pa naj pove kdo ki ta motor ima.

Aero26
29.9.2003, 12:48
vem da je 523 ima 2500ccm ...tako da je isti razred pri cestnini in pri zavarovanju...
zanima me poraba, katere masine so bolj vzdrzljive, in na splosno hibe E39
vseeno thx za tvoje mislenje :ok

Tinkara
29.9.2003, 13:34
Aero26, vprašaj Uživača, on je včasih imel E39 523i in je bil, kolikor sem zasledila na forumu, z njim izjemno zadovoljen. No, saj ti bo sam potrdil. :ok

Aero26
29.9.2003, 13:54
thx tinkara
bom ga vprasal

Rock
29.9.2003, 15:27
Jah tko je, jest mam 523.....full zadovoljen in tko ti bom reku, 520 je pomoje kr mal presvoh za tako karoserijo, in se ti sigurno bolj spalca vzet 523, namrec reg. je isto, pije ti manj kot 520 ker ima vec navora, vzdrzevanje pa nevem pomoje da kr isto sej sta avta razen masine enaka..tako da v lov za 523, problem pri teh avtih je pa to da ga zelo tezko dobis lepega in z malo km.....namrec veliko /skoraj vsi / so iz nemcije in imajo 200 Kkm +, ko sem ga sam iskal sem ga iskal vec kot 3 mesece pol sem ga pa nasel , 1 lastnik SLO...tko da sem full zadovolen z njim....edino kar sem bil na zacetku razocaran je da nima tempomata oz mutlifunkcijskega volana, samo ima pa zato drugo dodatno opremo ....

LP, Rock

Ce te se kaj zanima mi kar napisi .....ti rade volje povem se kaj.. :blabla

Aero26
29.9.2003, 16:10
hm....
mal mi povej ce ima kaksne hibe...na kaj moram biti posebno pozoren...kok ti kaj pije...pri normalni voznji(avtocesta 160,ostalo pa tak...ne ne vem kako penzionisticno)

....saj sam bi tud raje imel 523...
sam je treba najdit pravo...za pravo ceno...
:) :ok2

MG
29.9.2003, 19:11
520i24v je izredno dobra in vzdržljiva mašina, kakor je tudi 523i. Je pa res, da je malenkost prešvoh za tako težek avto, da bi omogočala res pravo suverenost na cesti. Problem (full neprimena beseda :-D ) je samo nekje do 100-120km/h, ko ti lahko uidejo tudi veliko manjši avto.
Na avtocesti in pri velikih hitrostih pa je prava milina. Udobje, lahkotnost, zvok... Pri 160 km/h se mi zdi, da šele prav zaživi.

Ampak če boš le imel možnost potem vzemi 523i. Ne bo ti žal. Po nekaterih meritvah baje serijsko nima samo 170 konjev, kakor je uradno, ampak celih 182. :ok2

Veliko sreče pri nakupu.
Ko bomo v EU pa boš tako ali tako imel ogromno izbiro. :ok

Glede pomankljivosti teh avtov je po internetu veliko napisanega, zato ti jaz ki nimam tega avta nebi veliko razlagal. Pa saj imaš tudi sam BMW-ja.
Važno je po moje tole:
- dokazljivo redno servisiran
- nekaramboliranost
- dodatna oprema
- dobra barva

Lp

Rock
29.9.2003, 22:18
520i24v je izredno dobra in vzdržljiva mašina, kakor je tudi 523i. Je pa res, da je malenkost prešvoh za tako težek avto, da bi omogočala res pravo suverenost na cesti. Problem (full neprimena beseda :-D ) je samo nekje do 100-120km/h, ko ti lahko uidejo tudi veliko manjši avto.
Na avtocesti in pri velikih hitrostih pa je prava milina. Udobje, lahkotnost, zvok... Pri 160 km/h se mi zdi, da šele prav zaživi.

Ampak če boš le imel možnost potem vzemi 523i. Ne bo ti žal. Po nekaterih meritvah baje serijsko nima samo 170 konjev, kakor je uradno, ampak celih 182. :ok2

Veliko sreče pri nakupu.
Ko bomo v EU pa boš tako ali tako imel ogromno izbiro. :ok

Glede pomankljivosti teh avtov je po internetu veliko napisanega, zato ti jaz ki nimam tega avta nebi veliko razlagal. Pa saj imaš tudi sam BMW-ja.
Važno je po moje tole:
- nekaramboliranost
- dodatna oprema
- dobra barva

Lp

Se cist strinjam s tabo... :ok2 :ok2

LP, Rock-

Pije pa tok kokr mas tezko nogo..tocn pa nevem ker ne racunam, board comuptra pa nima, naj pije kokr pije....vazn da se peles tako kot se moras.. :crazy

Mitja
29.9.2003, 22:28
Pije pa tok kokr mas tezko nogo..tocn pa nevem ker ne racunam, board comuptra pa nima, naj pije kokr pije....vazn da se peles tako kot se moras.. :crazy

Take rabimo :ok

Aero26
30.9.2003, 07:58
hvala za odgovore....
Važno je po moje tole:
- nekaramboliranost
- dodatna oprema
- dobra barva
ja se strinjam s tem...cimvec opreme in dobra barva(po možnosti nekaj takega, kot že imam) in da je avto brezhiben in redno vzdrževan....
hm...me res zanima ali bomo lahko uvozili po 1 maju 2004 starejse avtomobile od 5 let...
Pije pa tok kokr mas tezko nogo..tocn pa nevem ker ne racunam, board comuptra pa nima, naj pije kokr pije....vazn da se peles tako kot se moras..
ja saj to vem po izkusnjah mojga bimmija...sam vseeno ne vem če bi glih prenesel porabo 15l.... ok tam nekje do 11-12 se bi slo skoz...pol pa mislim da ne :crazy .... vem pa da se da tak avto vozit tud na 8l :ok ....sam jaz nimam zivcev , da bi vozil z 1/10 gasa....zato me zanima koliksna je poraba pri bolj dinamični vožnji.....aja pa mestne voznje tudi skoraj nimam.....tako da pride v postev taka masina :ok2
zanima pa me ce so akke hibe na teh avtomobilih...kot na primer e46 imajo probleme bumerangi,pa se neke posodice pri hladilniku...itd
da vem na kaj treba biti pozoren :metalc

ok hvala se enkrat vsem..... mislim pa da bom po vsej verjetnosti pocakal do drugega leta spomladi(februar,marec)....aja BTW takrat bom tudi prodal mojga bimmija...če je slučajno kak resen interesent bi ga lahk prodal ze prej :ok2

BMW M
30.9.2003, 11:45
Tudi po mojem mnenju je boljša izbira 523i!

P.S. Preveril sem še nekaj informacij glede uvoza rabljenih avtomobilov. In kolikor so mi povedali, starostne omejitve že sedaj ni več!!!! Za uvoz rabljenega avta moraš dobiti le homologacijo!!!

7er
30.9.2003, 13:06
Homologacijo pa dobiš samo za avtomobile mlajše od 5-ih let. :laugh

Aero26
30.9.2003, 13:09
hehe
pol itak da odpade starejse od 5 let...

BMW M
30.9.2003, 16:08
Homologacijo pa dobiš samo za avtomobile mlajše od 5-ih let. :laugh

Zakaj pa je ne bi dobil tudi za starejše avtomobile!?!?!?!?!? :confused

7er
30.9.2003, 16:12
Ne vem zakaj jo ne bi dobil, vem pa da je ne dobiš.
Uvoziš lahko BMW - ja ki je model '99. To pomeni da je od 9.1998 naprej
(z nekaterimi izjemami npr. e36 ne gre več).

Tako pač je.

Artist
2.10.2003, 07:44
520i letnik 2001 in novejši ima isto "konjev" kot 523-ka, ki je po letu 2000 niso več proizvajali, nadomestila jo je 525.

Slaboše zmogljivosti motorja skušam nadomestiti z nekoliko pogostejšim prestavljanjem in lahko rečem, da sem zelo zadovoljen, tudi vzdrževanje ni prekomerno drago. Res pa je, da imam full opremljen avto, ni česar ni... In imam občutek, da slednje mnogo prispeva k zadovoljstvu, pa čeprav še pred leti nisem bil prepričan v to...

Če boš imel možnost izbire si kupi 530i, potem je petica res "ta prava". In ne si misliti, da porabi bistveno več goriva. Sem jo vozil teden dni pa nisem opazil razlike pri porabi. Navor pa se pozna.

:beer

Aero26
2.10.2003, 07:51
artist....saj verjamem da mogoce ni v bistvu neke vecje porabe pri 530i....
hm...sam je pa ze zavarovanje pol hudo drago...ceprav imam 50% bonusa....
pa 520i letnik 2000 ....je se zaenkrat predrag...vsaj za moj zep....no razn če dobim na lotu :ok2 :ok2
aja da ne pozabim...vceraj sem se peljal za eno 530i v slov.bistrici....pa ko je ded stegno, sem mu gledal le v izpuh.... je pa res da sva se komaj premikala in sem imel v 2 prestavi....moj pa zacne komaj vlect nad 4000 obratov.....ampak vseeno kaj je naredil z menoj...uffff mislim pa da je bil avtomatik...nisem pa ziher..... se vidi da je prava zverina ta 530i....sicer pa imajo znanci 535 sam se nisem se peljal v njem....imajo pa porabo 13-14l normalne lepe voznje...
to je pa ze kr nekaj benza :crazy