PDA

Ogled polne verzije : iPOD & MINI

MihaM
25.10.2005, 16:37
Hi:

Kakšne so izkušnje članov z iPOD-om v MINI-ju ?

Je kdo kupil original adapter za MFSW ?
(grozljiva cena !)

LP : Miha

Fisher
25.10.2005, 17:54
Sam sem sel v nabavo aftermarket radia in zvocnikov.

Se mi je zdelo smotrneje in enostavneje.

Seka pa tudi za ubit se zdaj. :)

Če se ne motim ima samo še en član ipod v avtu. Saj se ti bo oglasil, ce imam prav.

Bo demo posnetek ko dobim avto in bo spet kaksno srecanje. :laugh

LP

Wolf
25.10.2005, 20:03
Tko kt ti je Ambroz napisu: en dobr MP3 avtoradio. Zdej se dobijo tut taki, k znajo DVD brat. Pa menjava zvočnikov (vsaj zadnjih). Najceneje in najbolje. O tubi in ojačevalu ti bo pa Ambroz kej vec napisu, jest se nism v ta podvig spravlu.
Lp

BigBoSS
25.10.2005, 20:24
Ej Wolf tlele se pa nebi strinjal s tabo: zakaj bi menjal najprej zadnje zvočnike, če so zadaj samo nizkotonci. Zvok mora priti od spredaj in to kar maš ti, da pride zvok več ali manj od zadaj ni najbolje. Moral bi naredit tko kot je Fisher, najprej dat spredaj dobre srednjetonce ter visokotonce, zadaj pa ene dobre nizkotonce in ti ni treba nabavit wooferja. Zvok mora pridet od spredaj, basi pa od zadaj. Treba je razlikovati med dobrim, lepim zvokom ter samo glasnim zvokom. Ojačevalec bo pri tem skoraj nujno potreben, ker dobri nizkotonci pojejo precej.

Moje mnenje, ki ni napačno :laugh

Ob priliki vam bom dal en link.

lp

BigBoSS
25.10.2005, 20:36
Evo tukaj mate en dober link. Malo preklikajte- ta model vgrajuje samo vrhunske stvari in to baje špila ubijalsko lepo. http://www.autohifistation.de/einbau.html

Wolf
25.10.2005, 20:47
Zadej je več placa in se da stlačit večje in močnjše zvočnike. Spredaj je manj prostora, zato moraš bolj improvizirat. Nej Ambrož več pove.
Lp

BigBoSS
25.10.2005, 20:55
Ej poglej tale link pa preklikaj vse stvari in boš videl kaj je High End rešitev ki tudi stane svoj denar in potem je zvok tak kot se šika. Ni noben problem stlačit notr ne vem kakšne zvočnike samo to ni to. Zvok mora pridt od spredaj, basi od zadaj. Vsak ki se ukvarja profesionalno z glasbo ti bo tako povedal- nisem se tega izmislil. Spredaj zmontiraš zvočnike s 165cm premera- kaj je tle premalo? :ok Jernej verjemi da z improvizacijo ne dosežeš ne vem kako lepega zvoka. Je pa res, da lahko rukneš zadaj notr 6"*9" ovalne trosistemce- grejo not brez večjih težav, priklopiš to na ojačevalec in ti avto razbija tok naglas da ne morš poslušat. Samo to ni lep zvok :ok

Fisher
25.10.2005, 21:25
Big, pozabil si na eno stvar. :)

Zadnji zvocniki so blizje kot sprednji, oz so takorekoc ob prvem sedezu ce imas sedez malce bolj nazaj. :ok2

BigBoSS
25.10.2005, 21:39
No, pri meni so ponavadi 20 cm za mano tako da so zadaj. Tam je treba dat ene dobre wooferje pa je stvar ocvrta. Na tistem linku so stvari ki jih bom dal v naslednjega- Cooper S-ja. V tegale se mi ne splaca več ulagat, ker je že star :napaka No zase vem, da bom naredil tako kot sem zgoraj napisal. Mi ležijo doma trosistemci od MTX-a in ojačevalec pa se mi ne zdi v redu, da bi to zmontiral, ker bo potem zvok brez prostora.

lp

Fisher
26.10.2005, 06:53
Saj ti noben nic noce. :)

Sicer pa najprej poskusaj poslusat potem pa kritiziraj.
Bi bilo bolje. :ok2

BigBoSS
26.10.2005, 09:48
Saj sm poslušal. Res je naglas, zvok pa prihaja iz vseh smeri kar meni ne sede :ok Sj ne kritiziram, samo dodal sem mnenje da ni to dobro vgraditi zadaj še visokotonce itd. :ok Itak je pa kakor komu paše tko da če ti je všeč tak zvok ti ga nihče ne brani in uživaj v njem :metalc Glavno, da je vsak s svojim zadovoljen.

lp

Fisher
26.10.2005, 09:57
Mogoče si res poslusal, nekdaj nekje .:)

Zadnjega upgrada nisi poslusal, to ti garantiram. Sicer pa lahko zadnje zvocnike ce ti ne sede izklopis kadar se ti zahoce. Bolj tezko jih je notr dat, btw v petih skeundah kadar se ti zahoce. :ok2

Sicer sem pa mnenja (mogoce se motim) da imam trenutno eno boljsih ce ne najboljso akustiko v miniju in vsak pinglc z originalnim krapom mi pameti ne bo solil. :ok :P

Nizkotonci pa v zadnje stranice ne gredo, razen ce bi svashta in vsega rezal in potem se ti pojavi problem volumna in se in se....

Malce si poglej kako je narejeno.

Se pa strinjam da naceloma se v avtih uporablja prednji sistem in woofer zadaj v prtljazniku, amapak mene se vedno bolj preprica prostorski zvok aka BOSE v mazdi in podobni sistemi ki so res dobri.

LP

BigBoSS
26.10.2005, 11:14
Fisher poglej si slike na tistem linku, ki sem ga zgoraj nalimal in boš videl kaj so non plus ultra rešitve.

Si zaenkrat edini, ki se je lotil štimati akustike v Miniju tako da še ni nobenega, ki bi se lahko primerjal s teboj, tako da imaš zaenkrat najboljšo akustiko med nami. :ok Ko se je bom pa lotil še sam se pa boj :ok2

lp

Fisher
26.10.2005, 12:37
Vidiš, spet govoris bedarije.

Wolf ima aftermarket akustiko v avtu.

Ma nima veze daj, vedno isces ovinke.

LP

BigBoSS
26.10.2005, 14:13
Wolf ima aftermarket, vendar nima na taki ravni kot maš ti. Pri njemu špila približno enako kot serijska akustika.

Lp

Wolf
28.10.2005, 14:02
Serijska akustika je 4x15w, jaz imam 4x60w + zadnja zvočnika sta 2x240w, tko da se nek mora poznat. Čibki člen sta pač sprednja originla in vrata, ki začnejo včasih ob premočnih basih vibrirat. Ampak zame je dovolj.
LP

BigBoSS
28.10.2005, 14:05
Wolf sori ampak zadnjič pred Pajzlom sta zadnja 2 zvočnika ornk hreščala- tudi tu so meje, ki niso prav zelo visoko postavljene. Pa ni vse v Watt-ih :ok

lp

Wolf
28.10.2005, 14:08
Ja MP3 je tuki vedno šibka točka. Iz originala se da precej več spraut. Al pa vsaj iz 256kbs.
Ni pa bil mj sistem misljen za ozvočenje okolice al pa za tuning showe, ampak za ozvočenje avta in zame ga je absoltno dovolj.
LP

MihaM
28.10.2005, 15:44
Jaz želim obdržati original BOOST radio (zaradi oblike,... ufff ! SI NISEM NIKOLI MISLIL, da bom kdaj to govoril Hi-Fi entuzijastom ;-) ),...

V prejšnjem avtu (Xantia 2.0i16V), sem imel Becker Mexico PRO, Audison 4x35W + Audison 2x50W + Infinity Reference zvočnike vse naokrog,... in je bila seveda popolnoma druga pesem,... (šlo je tudi 1/3 prtljažnika - nekaj, kar si v MINI-ju zaradi objektivnih okoliščin = žena, ne morem privoščiti :-)

Po drugi strani, je pa zvok JCW tak, da poslušam radio/CD samo na avtocesti - recimo na Dunaj pa to,...

Torej iPod - vsi moji CD-ji gor - kvaliteta niti ni tko važna,... pa gremo.

Bom pa še malo počakal, zaradi cene adapterja - kolikor poznam iPod, je njegovo upravljanje (med vožnjo) precej nemogoče brez MFSW, correct ?

LP : Miha

Fisher
28.10.2005, 18:01
Hehe, to marsikdo rece za minija.

Sej naceloma se strinjam, da pase le original notr, ostalo je tak tak....ok dobis pa tudi precej solidne kar se izgleda tice.

Hmm pa ce bi poskusal s kaksnimi drugimi predvajalnika ala ipod in so enostavnejsi za uporabo ter aux prikljucek?

Razen ce ipoda ze nimas potem je pac razumljivo da ne bos se kaj podobnega kupoval.

Wolf
28.10.2005, 23:12
Men je moj Alpine vsec zato, ker ima enako oranžno osvetlitev kot mini in se ne mece tok ven, drugace pa vsake oči imajo svojega malarja in nekaj podobnega bi lahko se za ušesa napisal.
LP

Mirek
2.12.2005, 15:21
A mogoče kdo ve kolko pride original adapter za Minija, da se priklopi IPOD?

MihaM
2.12.2005, 15:25
60.000 SIT - uaaaaaaaaa !

Mirek
2.12.2005, 15:31
:eek Tolk. Noro.

Hvala

Mirek
2.12.2005, 15:56
Na ebay-u, se pa prodaja za 172.88 USD!!! Noro.

LP

BM3W
3.12.2005, 16:30
http://www.dension.com/icelink_info.htm

https://www.newministuff.com/new/shop.php?action=products&cat=6

Fisher
22.12.2005, 10:45
http://new.minimania.com/web/Item/NMI4405/AddedFrom/CatBrowse%2D%20INTERIOR%5FNM/InvDetail.cfm

Nimas kaj falit. :)

AA ima ocitno hude marze, kar smo itak ze ugotovili.

300 .000 sit shop press :crazy :laugh