PDA

Ogled polne verzije : Barvanje avtomobila

IceHill
28.9.2003, 17:04
Mene zanima kako je z barvanjem avtomobila...recimo če maš avto srebrne barve in ga hočš prebarvat na črno. Ali je to dovoljeno? kako je s spremembo prometne potem?

+ kakšne so cene? sploh za metalih barve...zihr okol 150 tisoč?

Mitja
28.9.2003, 17:37
Avto lahko prebarvaš. Stroški homologiranja oz. vpisa nove barve so majhni.

Metalik barva je dražja. Če sem prav dojel imaš namen barvati E30. Če tega ne boš delal sam se ti ne splača. Še posebej, če nimaš namena imeti avta zelo dolgo. Cena 150k je nekje najnižja, za katero bi ti avto pobarvali. Kvaliteta pri temu je pa slaba. Lahko, da se bo čez nekaj let luščilo, pa še verjetno bo samo od daleč lepo. Za to ceno ne barvajo motornega prostora in sprva nevidnih delov (notranji deli vrat in prtljažnika)

Upam, da sem kaj pomagal :)

oracle
30.9.2003, 17:43
tko za informacijo: preducernisnem sm se na celouski zaleteu s skuterjem u VW Passat. na zadnem odbijacu ma par praskic k se dajo spolirat pa eno prasko(barva dol padla) k je velka prblizn 5x1mm. popravilo stane 15.000sit ker je treba barvat skoraj cel odbijac! :jok tko od oka bi reku da je to kvadratn metr metalik barve.

E30
30.9.2003, 17:53
Za 150k SIT ti licar prebarva samo boke avta. Oba pokrova in streha pa naneseta se vec kot enkrat toliko!

BossMR
11.10.2003, 12:38
tko za informacijo: preducernisnem sm se na celouski zaleteu s skuterjem u VW Passat. na zadnem odbijacu ma par praskic k se dajo spolirat pa eno prasko(barva dol padla) k je velka prblizn 5x1mm. popravilo stane 15.000sit ker je treba barvat skoraj cel odbijac! :jok tko od oka bi reku da je to kvadratn metr metalik barve.

Kva a si hitel v šolo? :wink