Ogled polne verzije : Predlog (trening varne vožnje)
Ker mislim (mogoče še kdo),da se lahko človek vedno nauči kaj pametnega, bi predlagal, da bi se v sklopu BMW kluba organiziralo kaj takega.
http://www.bmw.si/index_ostalo.php?link=servis&folder=bmw_trening
Ker, se mi zdi, da ni nikjer večje koncentracije BMW-jev (pomeni tudi potrošnikov BMW-jevih produktov in uslug), bi lahko bili deležni kakšnega posebnega tretmaja.
Zdi se mi, da vodstvo tega kluba izgublja zagon (kar tudi zastopim-so tudi druge reči v življenju), me zanima, če je kaj interesa za kakšno tako "seanso".
Seveda bi bilo potrebno najti tudi nekoga, ki bi se spopadel z to nalogo.
Samo ideja (ta šola mogoče le ni tako napačna in bi doprinesla k dvigu vozniškega znanja)
Več glav - več idej = z idejami na plan.
Po moje je tole predrago... BMW gor ali dol...
Predlagam, da se jih izbere več, in vsakega ponudnika treningov povprašajte za kakšne sindikalne cene :ok
Pred časom je bil dan predlog, da bi se skupno udeležili tega trenina pa ni bilo dovolje interesa. Glavni razlog je bil previsoka cena. Sicer pa imajo člani BMW kluba 10% popust pri treningih varne vožnje.
Sam sem bil na treningu varne vožnje (pri firmi na zgornjem linku) preko lokalnega študentskega kluba... cena je bila 10k sit za ves dan, pa smo vseeno bili tam točno 3je ljudje :crazy
Jaz lahko samo rečem, da mi je zadeva že nekajkrat rešila pleh (in glavo), tako da gre za moje pojme za zelo upravičeno investicijo! :-D
Jaz bi bil za to, ampak ne za ta denar.
Ce se vas nabere vec kot 10, me lahko stejete zraven :ok
jz mam veze pri tejle firmi
http://www.solavarnevoznje.com/
Pa dobimo skupinski popust, če se nas več odloči za to.
:ok
A je to tista firma iz Murske Sobote? Mater majo oskubljeno spletno stran.
Sej košta isto kot na AA. :confused
Jst sem že mel čolo varne vožnje in terenske. Zastonj. Pa je blo noro dobr. Bi šel pa še večkrat, če bi se dalo in bi imel čas.
matej_530d
29.12.2006, 15:11
ne bi bilo slabo
ne bi bilo slabo
bilo bi odlično :ok
Jst sem že mel čolo varne vožnje in terenske. Zastonj. Pa je blo noro dobr. Bi šel pa še večkrat, če bi se dalo in bi imel čas.
Meni je bilo tudi zelo všeč in bi šel takoj še enkrat.
Borut je nekaj pravil o možnosti, da bi to organizirali. Do ponedeljka je na dopustu, tako da bo verjetno potem kej več povedal.
Kakorkoli, predlagam samo, da se zadeva gre delat h Kuzmiču & ostali Co., ker je bil uradni BMWjev trening presenetljivo zanič (ali pa so bili ostali toliko boljši? :confused)
Gremo predvsem nekam kjer voziš s svojim avtom na za to zgrajenem poligonu, ker tista Škoda (al kaj ma že zdej) na koleščkih od Mercator vozička pomoje ni glih merodajna.
v kolikor bi bila cena ugodna bi se vsekakor udeležil treningov varne vožnje...
ponavadi pa so konkretno predragi za moje finančne sposobnosti
lp
Nixxon: prisežem, da je za trening varne vožnje vseeno, s kakšnim avtom si tam :laugh varovalko od ABSa ti bodo itak ven pobrali :-D
Resno, jaz sem mislil, da bom z e34 ful naj**** :laugh, pa se je avto (brez ABS, jasno) na simulaciji spolzke podlage obnašal že kar ignorantsko dolgočasno :damn
Po moje je še bolje, če tam voziš avto s čim krajšo medosno razdaljo, se boš več naučil :ok Tisti del, ko ti na zadnja kolesa našraufajo koleščke je pa itak samo manjši del treninga oz. je toliko advanced, da ga v začetniškem tečaju ponavadi nihče ne zaobvlada...
Ti si bil pri njemu na treningu?
Hi!
Lani sem se na testni vožnji 550i pogovarjal v ogatcu z Božičem in Leganom glede testnih voženj.
Seveda so pripravljeni organizirati celodnevni event za klub, vendar za ceno se moramo prej dogovoriti. Je omenjal zelo ugoden popust za klub če bo zadosti kandidatov za cel dan (vsaj štiri skupine po 5 vozil).
Vozi se z njihovimi avtomobili serije 1. Malo sem skeptičen glede programa, ki sta ga ponujala in sicer osnovni tečaj, ki zajema pravilno sedenje za volanom, osnove zaviranja po suhem, mokrem iz losov test. Za kakšen drift nista bila navdušena, sta kar dejala da to ni šola dirkanja ampak šola varne vožnje.
Jaz se tega osnovnega tečaja ne mislim udeleževat, ker je to že za mano. Bi pa bil ZELO zainteresiran za kakšno nadaljevalno stopnjo. Če bo zadosti interesentov, se lahko za program tudi posebaj dogovorimo, vendar dirkanje odpade ker pri tem nočejo sodelovati.
Bi prosil vse zainteresirane, da podajo predprijave in kateri tečaj (osnovni ali nadaljevalni) na forum in če bo dosti interesa, se bom oglasil na AA in se dogovoril za program in ceno. Nato bomo videli kako in kaj naprej. Ne bi bilo slabo, če bi to naredili ko (ČE) bo sneg.
lp
Borut
jaz bi šel takoj tole vozit seveda pri taki ceni da jo lahko študent pokrije :-D . Torej če se nas zbere več kot 20 (če sem prav zračunal 4x5) bi šel tudi jaz za tečaj pa ne vem kaj bi vzel ker še nikoli nisem bil na tem tečaju...
Zelo kamlu se v Ljubljani odpira TRENING VOŽNJE - DRIFT , inštruktor bo LukaMarko. :metalc
Pomojem bo to tapravo. Več na www.drift.si , stran bo aktivna predvidoma po 20.1. 2007 :ok
Mislim, da delamo v osnovi toliko napak, da nam kakšen inštruktor ne bo škodil.
Poučna zadeva.
Sem interesent.
Nekako od začetnega do nadaljevalnega tečaja.
car_freak
17.1.2007, 17:23
Jaz sem bil na osnovnem tečaju varne vožnje in se res splača iti, vozili pa smo z 130i :mljask . Če bi obstajala kakšna ugodna cena za nadaljevalni tečaj sem zraven.
Nixxon: Bil sem na celodnevnem treningu varne vožnje na poligonu v NM pri dveh "stricih", ki sta včasih vozila rally (http://www.akademija-mh.si/), in bil z njima zelo zadovoljen. Bil sem z lokalnim študentskim klubom, cena je bila nekje 50 eur.
Predvsem sem se naučil precej več kot na uradnem začetnem BMWjevem treningu, ki je trajal nekako polovico dopoldneva, in v katerem smo nekako izvedli ubogi dve vaji, pa še to ves čas obvezno s prižganimi vsemi elektronskimi pomagali. :crazy :crazy :crazy. Kako se boš s prižgano elektroniko na (za vzorec) mokri podlagi naučil obvladovati avto v situaciji ko imaš levi kolesi na ledu, desnih pa ne??? :confused
Če bi za to zadevo plačal polno ceno (=200 eur), bi me še prijelo, da bi kakšno od serije 1 za kak dan malo s sabo odpeljal :ok2 :crazy. V glavnem, vsaj 1. stopnja je mene razočarala.
Borut: Takšen trening bi verjetno vsakemu vozniku koristil na vsake toliko časa, ker pride človek hitro iz vaje, če ne drifta ravno vsak dan :ok2
Austin Powers
17.1.2007, 21:07
Mislim, da delamo v osnovi toliko napak, da nam kakšen inštruktor ne bo škodil.
Poučna zadeva.
Sem interesent.
Nekako od začetnega do nadaljevalnega tečaja.
Še eden za. Ali bolje - naredite kar dva - še ženski del.
LP
Austin
Mene pa vseeno najprej zanima o kakšnem znesku se pogovarjamo.
Gre se za to da dobim vsaj občutek o kakšni množici se bom lahko pogajal in s tem bo tudi cena znana. Brez da okvirno vem koliko bi jih bilo pripravljenih iti na trening, se ne morem pogajati za ceno.
lp
Borut
mislim da pri pametni ceni bi bila udeležba kar velika, če vsak razmišla saj polovico tako kot jaz ( :laugh ) ti trening ne more škoditi v nobenem pogledu...
ce bi casovno zneslo, sem potencialni kandidat. se nimam BMWja ravno dolgo in menim, da mi ne bi skodilo.
Gre se za to da dobim vsaj občutek o kakšni množici se bom lahko pogajal in s tem bo tudi cena znana. Brez da okvirno vem koliko bi jih bilo pripravljenih iti na trening, se ne morem pogajati za ceno.
lp
Borut
Štekam, piši plus 2.
Jaz grem 12. julija in se že prav veselim.
Bom potem poročal, kako je bilo in če bo dobro grem drugo leto na nadaljnjevalni tečaj
Jaz grem 12. julija in se že prav veselim.
Bom potem poročal, kako je bilo in če bo dobro grem drugo leto na nadaljnjevalni tečaj
Me vzameš sabo?
Zelo kamlu se v Ljubljani odpira TRENING VOŽNJE - DRIFT , inštruktor bo LukaMarko. :metalc
Pomojem bo to tapravo. Več na www.drift.si , stran bo aktivna predvidoma po 20.1. 2007 :ok
Je na tale drift tečaj že kdo šel? Se splača?
Lp, Rottie
Na slo-driftu so ga zelo dobro ocenili. Glede na to kdo je inštruktor in kolikor ga jaz poznam, je zadeva vsekakor strokovna.
Na slo-driftu so ga zelo dobro ocenili. Glede na to kdo je inštruktor in kolikor ga jaz poznam, je zadeva vsekakor strokovna.
Kul :-D
Ne bi bilo slabo, če se bi zbrali interesenti in se skupaj prijavili. Mogoče še kakšen popust dobimo ;) Jst sem že prvi kandidat, da se bi tegale udeležil :)
Še kdo?
Aja, malo poročila, saj sem imel že danes tale trening.
Inštruktorja super. Avto sem vozil e90 320d, na srečo je bila punca, ki si je delila avto z mano tako prijazna, da sem lahko vozil iz Trzina v Logatec in obratno.
Drugače pa sem imel kar malo treme, niso stvari tako lahke, kot izgledajo, npr. zaviranje na spolzki podlagi na polno iz 60 in takoj izogib oviri, s polno močjo na bremzi.
Zelo težka vaja je tudi, ko ti spreminja stožec po dolžini in moraš nujno na polno zavirati, ampak probat nekako tako, da se čimbližje stožcu ustaviš. No ta stožec (Luigi mu je ime:-D) smo vsi kar pridno podirali. Je pa bolj, kot šola bil to prikaz sistemov ABS, ASC...
Ampak važno tudi, da je to mimo, da dobim diplomo in na nadaljevalni tečaj.
Priporočam vsem, kljub temu, da je kar drago in praktično nič posebnega
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.