PDA

Ogled polne verzije : Pozdrav forumu - najin JCW & vprašanje,...

MihaM
24.10.2005, 18:04
Hi Člani:
Z ženo sva lastnika MCS - JCW, starega leto in pol, 60k+ km,... edino prevozno sredstvo :-)

Serijska oprema zunaj : Chili red, belo vse zunaj (streha ogledala, črte), tudi bela platišča 17",... + 16" "zimska"

Serijska oprema znotraj: antracit črna armatura, avtomatska klima, MFSW, računalnik, velur tepihi, Garmin 2610 navigacija, Boost radio.

Ostalo: DSC, Xenon, meglenke,... in JCW seveda :-)

Trenutno Dunlop SP9000 DSST,... kr cool, kr cool,...

Do sedaj - absolutno GREAT :-)
Menjava volanskega mehanizma, sicer, in dve razbiti vetrobranski stekli (kamni) - vse v garanciji/zavarovano/... ufff,...

Malenkost sva ga tudi "doterala",... dodatne dolge luči zunaj, krom detajli zunaj (ventilacijske mrežice pod vetrobranskim stklom, šobe za pranje, ročaj zadnjega prtljažnika) - čakajo še obrobe meglenk - jih imam, vendar se še nisem dokončno odločil,...
Precej kroma znotraj - vsi možni obročki (instrumenti, ventilacija, zvočniki, zaklepi vrat, kljuke, prestave/"pepelniki", nastavitev ogledal, ročica ročne zavore, stebrički ob radiu (ufff $$$),...

Kratkoročni načrti:
- iPod cca. 40 GB + modul za upravljanje (samo je JAKO drag,... modul namreč,... :-( )
- VPRAŠANJE:
Želiva vgraditi usnjeno oblaznijenje + obroba prestvne ročice/ročne zavore, ročajev vrat,...
KAKŠNE SO VAŠE IZKUŠNJE S SLOVENSKIMI MOJSTRI ???

Vse informacije skrajno dobrodošle in najboljše ob priliki nagrajene s :beer

Dolgoročni načrti:
- svetleči pragovi ($$$)
- kromaste prečke v vratih - vsaga ideja DOBRODOŠLA (CDE v Nemčiji jih je naredil za svoje demo vozilo, vendar jih noče prodat
- usnje tudi na armaturi - nekako odsvetujejo, vendar,...
- carbon armatura in ovali na vratih ($$$ brrrr)
- dodatni inštrumenti za tlak in temperaturo olja - vendar samo, če bodo v oblikovnem skladu z ostalimi (font, barva, osvetlitev,....) - tule bi se lahko (v svetovnem merilu) dogovorili za kako iniciativo s kakim večjim proizvajalcem (Defi ?) ??? - potrebujem malo spodbude :-)
- JCW zavore
- JCW podvozje (čeprav višina,... torej najbrž žal NE)
- 18" res LAHKA platišča & gume,...
- itd., itd.,... :-)

Lep pozdrav : Miha & Andreja

p.s. MINI piknik je bil cool !

BMW M
24.10.2005, 18:13
Koliko pa ima konjev ta vajina zadeva? Kolikor vem je to pravi strup. :eek

BTW, :brezslik

MihaM
24.10.2005, 18:17
210KS = strup :-)

BigBoSS
24.10.2005, 19:13
Živjo Miha

Pozdravljen tudi na forumu. Veš kaj me zanima: kdaj si dal vgraditi Works Kit ker do facelifta oz. do letnika 1/04 so imeli Worksi 200 konjev, za 210 konjev bi bilo treba naredit update.

http://www.strahlung-pur.de/index/preisliste-web.pdf

Glede usnja: Sedeže ti priporočam, da jih najdeš iz ebay-a ali pa ti najdem kakšne na kakšnem forumu, ker so nemci čisto nori in menjajo na Recaro in podobne sedeže- sem pred kratkim nabavil sedeže v kombinaciji blaga in usnja (slike so na strani kluba) in sem jih dobil za male denarje. Se lahko pomeniva po mailu. Zakaj ti odsvetujem, da bi dal sedeže preobleči v usnje so airbagi, ki se za moje pojme nebi odprli. Pred enako dilemo sem bil tudi sam. Za znotraj imam zelo dobrega mojstra, ki ti naredi kar hočeš- poglej na strani kluba pod shop in usnjena notranjost in boš videl, kako je pri meni izdelano. Če ti tisti črni močni šivi niso všeč se da seveda tudi brez takih šivov izdelat.

Lp

MihaM
24.10.2005, 19:16
23.06.2005

BigBoSS
24.10.2005, 19:25
Aja potem pa je 210 konjski. Lepo, potem sta med nami že dva 210 konjska Worksa. :ok2

BMW M
24.10.2005, 22:06
210KS = strup :-)

:eek :cool

BigBoSS
24.10.2005, 22:50
BTW, slike najdete na strani našega kluba :ok

sasch
24.10.2005, 23:38
Ja Miha kar se tiče usnja (od armaturke do ...) je JCW pred kratkim predstavil nove dodatke za notranjost:

http://www.mini.com/com/en/john_cooper_works/index.jsp
Interior/Leather

Ziher niso poceni bi pa sigurno idealno pasali v tvoj MCSW.

LP Saš

BigBoSS
24.10.2005, 23:43
JCW stvari v usnju so tako drage, da me že Nemci sprašujejo, če bi jim lahko kaj podobnega zrihtal ceneje. Itak že dalj časa nameravam dati armaturo v usnje in se bom sedaj po vsej verjetnosti tega tudi lotil. Bo treba spet enkrat obiskat prijatla in mu naredit malo dela :laugh

Fisher
25.10.2005, 07:30
A o karbonski amaturni je kdo razmisljal? :laugh

Simon82
25.10.2005, 08:01
Ja, jst. Samo stane 1000eurov samo armaturna. Ogledalca in ostale je dodatno.

Simon82
25.10.2005, 08:14
MihaM, mam eno uprasanje zate...

Koliko ti pa rabi povprecno?

Jst sm glih kar kupil JCW in mi ne gre na pamet zakaj rabi tolko. Priznam da ga kar tiscim, vendar 13,7 povprecno se mi zdi nekam prevec. Ko pa sm su v Lj 200km/h je slo vec kot pl tanka iz Gorice (poraba okoli 30l/100km).

A mas ti podobne rezultate?

marcipan1
25.10.2005, 08:56
Koliko ti pa rabi povprecno?

Simon, jaz sicer nimam JCW-ja, ampak S. Ko je bil nov, mi je porabil 11. Zdaj sem na 8,7 - po računalniku, sicer pa se vozim vsak dan iz Lj v Medvode. Po avtocesti pridem pri 160 na 9-10.

Simon82
25.10.2005, 09:07
Poznam se enega ki je imel JCWja in mu je rabil 9,5 povprecno. Tko da upam da je res tko kot ti pravis, avto je nov.

minicoo
25.10.2005, 11:36
Tudi jaz se vsak dan vozm iz Medvod v lj pa Sem pri hitri vožnji 12l+,
Če je pa lepa vožnja pa 6,5l.

Simon82
25.10.2005, 11:53
Miha, bol kot podvozje pa feltne, se ti splaca uzet STRUP BRACE. Naredi avto precej bolj stabilnega in lahko tudi sam reguliras stabilnost. Pa stane dosti manj kot podvozje.

Meni so ga odsvetovali na BMW-ju ker rata avto zelo ekstremen. Ze tako je trd ku svinja, pol pa se bol. Ce ga ne furas po pisti se ti sploh ne splaca.

marcipan1
25.10.2005, 12:09
Tudi jaz se vsak dan vozm iz Medvod v lj pa Sem pri hitri vožnji 12l+,
Če je pa lepa vožnja pa 6,5l.

A ti si ta - včasim se srečava pri klancu pred motelom Medno - tok sem smotan, da zmeri prepozn opazim, da bi te pozdravu. Ni nalašč. Sori. Ampak takrat sem že bliz službe, pa postanem bolj zamorjen.

Fisher
25.10.2005, 13:25
S cim reguliras stabilnost pri strut bracu? :confused

BigBoSS
25.10.2005, 13:29
Fisher kaj si že pozabu kaj je strut naredu pri meni :laugh Avto je v ovinkih na vsak način bolj stabilen, se ne zvija in te zaradi tega ne nese tako naravnost iz ovinka :ok Saj veš kako je, no zdaj bo pa že res čas da ti dajo avto ker drugač boš še pozabu kako se Minija vozi :laugh

Fisher
25.10.2005, 13:49
Menim da je bilo vprasanje zastavljeno popolnoma jasno in mi ni treba se enkrat obrazlozit.

Si falil bistvo.

Ne skrbi, tocno vem kako se avto vozi. Toliko kolikor 3 mesece nazaj , ko sem se vozu v miniju.

Simon82
25.10.2005, 14:01
Na mojem mam na vsaki strani vijak, s katerim lahko bol nasponam ali manj avto. Bolj kot ga nasponas bolj je stabilen. So mi rekli na BMW da ce mi ni dovolj naj ga pripeljem nazaj, pa mi to oni naredijo. Sami so mi priporocali naj ne ker mas dolocene meje.

Wolf
25.10.2005, 14:01
Tis post od Simona tut jest nism razumu... :confused
Se pa palca pod haubo res precej pozna, vendar tukaj NI regulacije. :ok2
LP

BigBoSS
25.10.2005, 15:24
Wolf tudi mi lahko palico nategujemo in odtegujemo kakor lahko tudi Simon vendar vam to odsvetujem, ker bojo drugače vijaki preveč obremenjeni in se bo zgodilo, da bodo počili. Če palico preveč nategneš dosežeš, da se avto spredaj preveč zvije, kar spet ni dobro. Če bi rad spreminjal naklon koles bi moral nabavit res dobro športno podvozje (taka podvozjo so od ca. 1400€ naprej) ter še dodatno nekaj (ne vem kako se reče po slovensko), da lahko še bolj spreminjaš naklon. Strut brace ima funkcijo, da se karoserija ne zvija, če boš pa poskušal z njim zvijati karoserijo in ne vem kako nategnil vijake boš dosegel nič kaj dober učinek in ti avto ne bo več raven :ok

Lp

Fisher
25.10.2005, 17:49
O tem je govora.

Za nastavljanje naklonov je potrebno uporabiti druge stvari (mini zal tega nima original :confused ).

ALi biti izviren in povrtavati luknje ali kupiti nastavljiv kit in spredaj kjer so amortizerji vse prefuukat in to montirat ali kaj tretjega.

Zadaj kupis arms za nastavljat, najmanjsa panika ali pa z izvirnostjo zasvajsas levo desni navoj gor (varnost?).

Kako bi pa s strut bracesom nastavljal lego pa mi ne potegne.

LP