PDA

Ogled polne verzije : E34 M5??

Jure24
27.9.2003, 12:24
Nekako sem se odločil,da mora biti do takšnega časa naslednje leto v moji lasti E34 M5 3.8(letnik 92 do 95,kar pač bo).
Ker je ponudba teh vozil v Sloveniji bedna,me zanima,ali kdo pozna ta avto (si ga je mogoče kdo že ogledal)?
http://www.avto.net/rabljena2002/oglasPodrobnosti.asp?id=88715
Zdi se mi,da ima BB nekaj takšnega.Kakšna je kaj povprečna poraba(če je res okoli 17 litrov,bi se s tem še nekako dalo preživet),registracija mi ni problem,saj bo itak 50% bonifikacije.Bolj me zanimajo stroški vzdrževanja,ali so kaj večji kot pri recimo E34 525i?

In še,kako bo z uvozom rabljenih vozil po maju 2004?A je že kaj 100% rečenega glede tega.Ker je v nemčiji in švici veliko večja ponudba (se najde tudi kaj od prvega lastnika).
Ciljam na nekaj takšnega:
http://bilder.mobile.de/images/autos/0/11111111125772655-12073-1063296166.bild
http://bilder.mobile.de/images/autos/0/11111111125772655-12073-1063296166_1.bild

gerchy
27.9.2003, 15:11
vzdrzevanje .. ce imas zdaj kaksn literski motor, bo M5 hud udarec :-D
In tudi zavarovanje .. ce racunas .. bos tudi s 50% bonifikacijo dal okoli 210 tisocakov. Brez kaska. Brez dodatnih opcij (divjad, sipe, parkirni prostor, svetila).

Pomisli na ostali potrosni material: 18 colske gume, specificni motorni deli so vsaj 2x drazji kot za "smrtniske" verzije.

Poraba je se najmanjsi strosek. :ok

Uvoz bo dovoljen ne glede na letnik, to je gotovo. Vsi detajli se sicer niso doreceni, ampak naj bi bili reseni tudi ti neznosni problemi s homologacijami.

So pa cene novejsih (do in vkljucno z 1996) precej visoke. Tudi do 20.000 EUR za 3.8 motor.

udm
27.9.2003, 17:46
saj ni tako hudo. Določeni deli so res dražji, zavarovanje in cestnina=najvišji razred. Dražje ne gre :-D.
Okoli 160 Ksit s 50% bonifikacijo (osnovno zavarovanje, nalepka, tehnični, cestnina).
Poraba še zdaleč ni kritična, seveda je drugače, če si pristaš mestnih dirk od semaforja do semaforja :-D

oracle
27.9.2003, 23:11
jst sm slisu od kolega od mojga fotra da ta auto zre od 16 do(maksimalno) 20 litrou, to se mi zdi se nekak sprejemljivo...ceprou... :crazy

Mitja
27.9.2003, 23:45
Nekaj malega vem o tem avtu. Zdi se mi, da je lastnik iz bežigrada (Metoda Mikuža). Enkrat ga je popravljal od kolega fotr. Nekaj je bilo narobe z volansko letvijo, pa tudi eno feltno je imel kar nekaj časa drugačno (mogoče tudi zdaj). Verjetno zaradi izleta iz ceste. Od kolega fotr dela za :beer, drugače je pa dober mehanik. Res pa da fuša kar na parkiriščih. Če ga imaš namen kupit lahko kaj več vprašam.

gerchy
28.9.2003, 01:26
registracija pride 210k. Preverjeno na amzs.si. 50% bonifikacije, najvisji razred pri kW in cestnine. (vkljucen AO+ in zelena karta), brez slednjega je cena res 166.000 SIT.

Ampak avto je prva liga. Sploh ce ma parallelspeiche 37 :ok

moebius
28.9.2003, 09:53
[quote="Jure24"]Nekako sem se odločil,da mora biti do takšnega časa naslednje leto v moji lasti E34 M5 3.8(letnik 92 do 95,kar pač bo).
Ker je ponudba teh vozil v Sloveniji bedna,me zanima,ali kdo pozna ta avto (si ga je mogoče kdo že ogledal)?
http://www.avto.net/rabljena2002/oglasPodrobnosti.asp?id=88715
quote]

Tale na sliki je očitno ameriški model(glej odbijač),pa tudi sama slika je posneta v USA.Veliko vprašanje je kako ta avto zdaj zgleda?

Jure24
28.9.2003, 10:46
Mitja:če ta avto poznaš,bi te prosil če res lahko kaj o njem preveriš.Ampak ne od lastnika,ampak od koga ki ga je popravljal.A je bil močno karamboliran,a je redno vzdrževan...?

Na amzs-ju sem preveril za registracijo in zavarovanje.Brez bonifikacije,zelene karte in ao+ pride okoli 250.000 sit.Glede na to,da zadnjih dveh ne rabim in bi dal avto pisat na fotra,ki ima 50% bonifikacije,njegovo 520i pa na sebe,bi se registracija nekako kar ugodno izšla.

moebius:Ja,to sem opazil.Luči v odbijaču in pick-upi v ozadju.Že to,da ima tip M5 in ne more nekje vsaj "nafehtati" digitalca,da bi poslikal svoj Avto,se mi zdi malo čudno.Spodaj prilagam slike,ki mi jih je poslal po mailu.Skoraj 100% sem da niti ena slika ni od tega avta,za katerega je oglas.Za zadnje dve pa 1000%. :damn
http://users.volja.net/jureluka/bmwslo/M5/11.jpeg
http://users.volja.net/jureluka/bmwslo/M5/12.jpeg
http://users.volja.net/jureluka/bmwslo/M5/13.jpeg
http://users.volja.net/jureluka/bmwslo/M5/14.jpeg

Nixxon
28.9.2003, 10:53
http://users.volja.net/jureluka/bmwslo/M5/11.jpeg

OK, kaj piše na tej sliki da je avto: 520i? Vsekakor je preveč znakov za samo M5. To ti je dal slike treh al pa več avtov. Mogoče je pa to ista fora k za tisto 325iX, kao ful spedenano.

Artist
28.9.2003, 13:57
[quote="Jure24"]Nekako sem se odločil,da mora biti do takšnega časa naslednje leto v moji lasti E34 M5 3.8(letnik 92 do 95,kar pač bo).

Morda malo konzervativna sugestija, a vendar. Znanec od mojega kolega si je kupil nov BMW M3. Iz prve vožnje se nikoli ni vrnil. Žal ni upošteval dejstva, da M3 ni igrača, ampak zeelooo resna zverina, da te lahko njegove vozne sposobnosti stanejo tudi glave.

Preden se odločiš za nakup takšnega avta, bi na nek način skušal preveriti, ali sem ga sposoben voziti. Po meni je popolnoma brezsmiselno kupovati M5 in ga vsaj občasno ne voziti s polnim plinom, kot se pač vozi M5... Potem je to podobno, kot da bi si za nogo št. 42 kupil čevlje št. 46...

Tistega momenta, ko pa začneš izkoriščati M5 v pravem pomenu besede, pa je potrebno znati teh 400 konj tudi brzdati. Pri veliki hitrosti, pospeških in pojemkih se namreč avto obnaša kot dirkalnik in dirkati je treba znati. Jure, dobro premisli ali to znaš ali ne in se šele potem odloči za nakup. Moje skromno mnenje.

:beer

Jure24
28.9.2003, 15:16
Artist:
Hvala za opozorilo,vendar se vsega naštetega predobro zavedam in sem še vedno mnenja,da se lahko takšen avto uporablja popolnoma enako kot naprimer kakšen 520i,varno in premišljeno,če je potreba takšna.In to je na slovenskih cestah potrebno v 95 procentih primerov.
Če pa je noga povezana z divjo glavo,je lahko nevaren tudi 45 konjski fiat uno.

Nixxon
28.9.2003, 16:34
Norc se bo še peš ubil. :dead

BB
29.9.2003, 10:48
Glede stroškov E34 M5:

1-Registracija stane pač kolko stane

2-poraba goriva je zelo odvisna od tega kje ter kak: od 10,5 do 27 litrov na 100km

3-deli so cca 20 % dražji od ostalih delov seveda gledano glede BMW original delov - vse ostalo je neresno ter zelo nevarno !!!

kupiš "nachbau" podvozje pa ti po 4000km končnik vstran pade pa to tisti glavni ki je na volanu !!? Nikoli več.

4-poraba gum je tudi zanimiva; z mojim sem prevozil do zdaj 7500km. Prvih 3000km z normalnim 3,5 motorjem takoj po generalki, preostanek pa z M5 motorjem tudi na novo sestavljen - generalka - se pravi zelo počasi- poraba 12 litrov... če se bodo gume tako obrabljale naprej bodo šle prednje 18000km, zadnje 16000km, ampak jaz se ne nameravam s tem avtom ciziti po cestah kot do zdaj, se pravi mislim da se ne bodo dočakale niti 12000km. (235/45-17+255-40/17!)

5-zavore stanjejo, prednji disk 1 komad 32000sit... bojim se da ne bodo šli niti 20000km ...

Skratka stošek vozila brez izgube vrednosti nekje med 60 ter 100Sit na kilometer :ok2

LP, BB

moebius
29.9.2003, 11:24
Glede stroškov E34 M5:

1-Registracija stane pač kolko stane

2-poraba goriva je zelo odvisna od tega kje ter kak: od 10,5 do 27 litrov na 100km

3-deli so cca 20 % dražji od ostalih delov seveda gledano glede BMW original delov - vse ostalo je neresno ter zelo nevarno !!!

kupiš "nachbau" podvozje pa ti po 4000km končnik vstran pade pa to tisti glavni ki je na volanu !!? Nikoli več.

4-poraba gum je tudi zanimiva; z mojim sem prevozil do zdaj 7500km. Prvih 3000km z normalnim 3,5 motorjem takoj po generalki, preostanek pa z M5 motorjem tudi na novo sestavljen - generalka - se pravi zelo počasi- poraba 12 litrov... če se bodo gume tako obrabljale naprej bodo šle prednje 18000km, zadnje 16000km, ampak jaz se ne nameravam s tem avtom ciziti po cestah kot do zdaj, se pravi mislim da se ne bodo dočakale niti 12000km. (235/45-17+255-40/17!)

5-zavore stanjejo, prednji disk 1 komad 32000sit... bojim se da ne bodo šli niti 20000km ...

Skratka stošek vozila brez izgube vrednosti nekje med 60 ter 100Sit na kilometer :ok2

LP, BB

Good to know :ok

Nevem če ti bo tole v tolažbo, vsaki Porsche stane vsaj 2x več po kilometru :ok2

BB
29.9.2003, 14:00
@Moebius

Hvala ni me treba tolažiti; skoraj 15 let sem si želel ta avto, tak da me to niti tako preveč ne gane!

Napisal sem pa zato, da vidijo ostali zakaj marsikdo ne mara velikega BMW-ja predvsem M5!

LP, BB

P.S. Se pravi da še zmeraj velja: "Kelko penez - telko muzike!"

gerchy
29.9.2003, 17:29
P.S. Se pravi da še zmeraj velja: "Kelko penez - telko muzike!"

To je vedno veljalo in vedno bo. Za vse stvari. :blabla

Artist
29.9.2003, 18:06
Artist:
Hvala za opozorilo,vendar se vsega naštetega predobro zavedam in sem še vedno mnenja,da se lahko takšen avto uporablja popolnoma enako kot naprimer kakšen 520i,varno in premišljeno,če je potreba takšna.In to je na slovenskih cestah potrebno v 95 procentih primerov.
Če pa je noga povezana z divjo glavo,je lahko nevaren tudi 45 konjski fiat uno.

Ne da se uporabljati enako, predvsem ko začutiš adrenalin, in ta avto ti ga zagotovo dvigne bolj kot 520i.... Vsaj zase vem, da bi ga začutil.. Če pa ne.... potem je to povsem nanamenski nakup

:beer

bmwm5
4.10.2003, 12:22
Namesto da razpravljate o slikah in raznih nepreverjenih govoricah in ugibanjih (razne feltne, volanske letve itd....), si lahko avto ogledate v živo v Lj., slike sem poslal iz foruma samo zaradi notranje opreme in barve, ker je moj avto popolnoma identičen
p.s
V odgovor Juretu, pa upam da bom kmalu nafehtal za kakšnega poceni digitalca, mogoče bo kaj prispevala tudi socialna nikoli se ne ve??!!!!! :metalc :metalc

CSL
4.10.2003, 21:14
znanec ima to verzijo M5-ke in lahko rečem samo to, da je avto zelooo vzdržljiv :-D to kar on počne s tem avtomobilom/raketo ... drgač pa trga gate...avto danes razmerje cena/zmogljivosti/kvaliteta odlično! se ga ne bi branil :mljask

Človečnjak z gorjačo
13.12.2003, 23:54
Jaz sem že nekaj časa razmišljal o nakupu stare m5-ke. Če vse navedeno drži, si ga človek s povprečnimi dohodki (ob predpostavki, da ne je, pije samo navadno vodo, dobiva obleke na karitasu...) ne more privoščit. 100SIT/km *20000 km=2mio SIT. Manj kot 20000km težko prevoziš v enem letu, vozit s tem avtom počasi pa je po mojem mnenju nečloveško trpljenje. Škoda. Jaz bom počakal, da se zgradi dirkališče na Vranskem, da ga bom sploh lahko izkoristil. Za normalno vožnjo po cesti bom mel nekaj bolj ekonomičnega. Pol mam pa plan, da avto sicer bo registriran, vendar bo samo za vožnjo po dirkališču in občasno kak krog po mestu. To se mi zdi še kar izvedljivo.

BB
7.1.2004, 15:20
Pri 20.000 km se strošek na km zniža na cca. 64sit/km.

Se pravi da prideš s cca 1.280.000 sit skozi celo leto! S tem da je treba upoštevati da je moja kalkulacija za kar oster način vožnje - moj :) - se pravi kakih 200-300k sit se že da prišparati... pa si skoraj na nivoju 325i :eek :confused :-D

LP, BB

Človečnjak z gorjačo
17.1.2004, 03:50
No, ko sem se prvič peljal s enako m5-ko kot je tvoj, sem ugotovil, da človeku ne more bit žal niti tolarja. Peljal sem se že z novo a8 (4,0 tdi), ki je sicer diesel, sam ma 275hp, gre ko prasica in stane 20 krat tolk kot m5. Takole bom povedal, m5-ki ne seže do gležnjev (glede užitka pri vožnji). Po mojem bi me vsak bencinar te klase enako razočaral. Po mojem mnenju ni na svetu avta, ki bi ti za to ceno (tudi vzdrževanje) nudil take užitke.

BB
16.2.2004, 09:17
Ampak pozor !!!

M5 te zelo hitro naredi odvisnega :-D Meni so se začele že po enem mescu abstinence (avto odjavljen preko zime) tresti roke :damn

Ampak zdaj je že boljše - pripravljamo se za novo sezono!

V soboto sem se končno spet malo zapeljal. Ko sem se vrnil ter usedel v mercedesa sem sigurno klel vsaj 10 minut ob ugotovitvi česar vsega se odpovedujem že par mesecev!

LP, BB

P.S. Tako je pač to: eni snifajo bel prah, drugi pa pač kurimo benzin!

punkfan
16.2.2004, 21:45
BB: Saj za to te jaz ne razumem kako se lahko zadrzis in cez zimo benza vozis. Jaz se ne bi.

oracle
16.2.2004, 21:53
hja......jst morm zase povedat da če moj prvi avto ne bo BMW......se ne bo svet podru...so stvari, ki so ugodnejše, kar pa ne pomeni da so bolše....mogoče za finanlčno stanje....je pa res da bo BMW vedno v meni-duša in srce. in če si ga bom lahko prvošču, si ga bom! pa čeprou bom prej fiate pa renaulte vozu :ok

pero
17.2.2004, 09:11
Ne razmišljaš napačno Oracle.Sicer ne bom govoril zate ampak kolikor jaz vem da večina mulcev, ko naredi izpit in na nevem kakšen način pridejo do BMW-ja, ga že v prvih tednih razsuje ker je za začetnika avto praktično neobvladljiv.Najprej avtošola na dizlu na prednji pogon pa še to lagano američki pol pa kar močnega bencinarja na zadnji pogon.
Pol je pa jasno "stari kva to leti, kva to trga" ja itak do ta prvega kandelabra ki stoji na ovinku.Je kar v redu da najprej "povohaš" ostala prevozna sredstva preden se ti roke ustavijo na trokrakem "M" volanu
:ok :ok :-D :beer

BB
18.2.2004, 16:11
@punkfan:

Je kar težko. Ampak MB ima vsaj tako slabo podvozje, da lahko še po mokrem veselo v drugi brzini driftaš skozi križišče brez večjih naporov... :-D

Ko je pa spolsko, pa se učiš strpnosti saj je pri 40km/h prava umetnost peljati naravnost :jok

12. Marec je majhen praznik - tablice potujejo na M5! :cool

LP, BB

BMW M
18.2.2004, 17:29
12. Marec je majhen praznik - tablice potujejo na M5! :cool
LP, BB

Uuu, to pa je kar velik praznik! :ok :cool :ok2

Nixxon
21.2.2004, 15:08
A bo to dela oproščen dan? :ok2