Ogled polne verzije : Angel/demon eyes, mislim da #3
Končno sem se spravil tudi jaz to naredit. Postopek je bil neka mešanica vseh navodil in postopkov, ki sem jih videl tukaj. Uporabil sem Fi 12 mm ekstrudirano plexi palico. Zakrivil sem jo v pečici. Zareze so bolj praske, saj so dolge 4mm, globoke pa 1-2 mm. Diode so 5000mcd. Na vrhu sem uporabil tisto električarsko cev, ki se krči. Če koga zanima bolj točen postopek naj vpraša.
Jaz sem dal pozicijske ven, a ste jih vi tudi?
Slikano z telefonom.
http://www.mobisux.com/album/data/500/19771demon2.jpg
Kakšna je ta električarska cev, ki se krči? In kako si plastične obročke pritrdil na (okoli) stekla žarometov?
Dobiš jo v trgovinah z elektroniko. To je gumijasta cev, ki jo z vžigalnikom segreješ in se skrči. Baje do polovice, ampak se mi zdi da še več. Obroče sem pritrdil s steklarskim silikonom.
huh, hudo! jst se pa se vedno spraulam delat zadno zavorno luc iz LED diod...sam pomoje bom mogu nekje ohisje za zarnice dobit!
huh, hudo! jst se pa se vedno spraulam delat zadno zavorno luc iz LED diod...sam pomoje bom mogu nekje ohisje za zarnice dobit!
Sem mislil, da sem kar ustvarjalski, ampak kako bi pa to naredil mi pa ni jasno. Nekje se mi zdi da sem videl, da to misliš za skuter. Že za to nimam idej, za avto pa še manj.
ja, mislu sm za skuter! no ja, sej kksna prevelka umetnost nesme bit. uzames plasticno ploscico, ki pase v ohishje zavorne luci, na njo postavis v vrstah(kokr je pac placa) rdece led diode in jih nekako skupi zvezes da use na enkrat svetijo k das kontakt(k stisnes bremzo). teoreticno ni zapleteno. pol pa pomoje ful hudo zgleda k mas bremze(hm...zmigouci tut nebi slabo zgledal) kokr bmw serije 7 :-D
Ja, ampak moral bi imeti prozorno luč, drugače verjetno ne bo efekta.
jah sej za mojga skutrja mam prozorne zmiguce, bremzluc bi mogu pa se kupt(cca. 2k sit)...no ja bo ze...enkrat :)
Potem pa probaj plastiko, jo izreži, navrtaj in daj kromati, ali pa kar vzami nekaj kovinskega, kar se sveti in ne bo rjavelo. Prilepi notri diode, nato ploščo-> v vsaki trgovini ti bodo izračunali, kako z upori->cinjenje in sestavljanje. Baje se diode pobrusi na vrhu, da ni snopa, ampak razpršeno. Verjetno pa tudi ne rabiš nevemkako močnih diod. Glede trgovine pa priporočam HTE na Roški. Je najceneje, pa tudi izbira je velika.
BMW M PWR
28.9.2003, 08:06
Mitja, kje si dobil ekstrudirane palice fi=12. Jst sem preiskal celo Slovenijo pa jih nisem našel!
Neko proizvodnjo reklamnih panojev sem našel na najdi.si Nahajajo se v Guncljah v Lj. Zdi se mi, da je to palico pobral kar nekje iz skladišča, ampak pomoje se dobi še. Za 1.8 m sem dal 4k. Če rabiš bolj točen naslov ali tel. bom probal še enkrat pogledati.
BMW M PWR, TUKAJ (http://www.krom-pleksi.com/) je stran od te firme. Gor imaš tel. in zemljevid lokacije. Za palice in to boš verjetno moral govoriti s šefom. Najbolje je, da se oglasiš dopoldne do 12. ure. Palice rabiš nekje 30-35 cm za en obroč. Priporočam ti, da vzameš več, da lahko kaj za***eš.
Če ti pa kaj ne bo jasno pri izdelavi, pa brez problema vprašaj. Nimam namena nič skrivati :cool
mitja, hvala, bom probu enkrat u bliznji prihodnosti to nardit :ok
Zadnjo luc z ledicami ima novi Suzuki gsxr 1000, ga ima kolega in zgleda noro :ok . TULE (http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?s=dad792fb70253e720306d6a498fe742e&threadid=85669) je en link, kako naredit zadnje LED luci, sicer za E46 in na koncu ugotovitev, da je skoraj neizvedljivo :ok2 (pregrevanje uporov in taljenje kablov :crazy )
hm...sam se da pomoje tut tko nardit da se nc ne pregreva pa tali...usaj teoreticno :-D caki gdo mi je ze reku da obvlada strom tko da poprau tut tust kar ne dela vec spljoh?! :-D
Pa ni 12mm palica predebela? Mislim na izgled! Pa 5000 candelska LEDica? Jaz ma 6, pa se mi zdi da se zmeraj ne sveti v polmraku kot je treba. No ne vem, sam jaz mam 8mm palcko.
Nisem dobil druge, kot 12, ampak meni izgleda v redu. Ni predebelo. Sveti pa samo pomoči. V polmraku se skoraj ne vidi. Ni ravno original od 5ke :ok2 , da bi se videlo tudi podnevi.
No, vem, sej je jasno da se 6 candelska LEDica ne more kosat z 35W halogenko, samo me zanima kaj je s svetilnostjo ker je palcka debelejsa. Saj se tam po logiki vec svetlobe zgubi - sej lahko da se motim....
A prides v MB? Da vidim kaj si sestavu.
Za MB še nisem siguren. Če bom prišel te bom poiskal.
ce premalo svet obstaja ena moznost kako cist enostavno to odpravis! to je en kolega naredu: iz notranje strani "angeleyea" (torej tm kjer ga nalepis) nalepis srebrno folijo(tko zgleda kokr bi bla pokromirana) pa jo naleps in pol logicno se svetloba od nje odbija in je zato svetlejse. ce ma pa gdo se mal stila( :-D ) si pa to folijo tko nalep pa se jo se mal vid k so luci ugasnene. uglaunem, preverjeno zgleda hudo! :ok
Sam a ni lepse - stilsko - ce se podnevi sploh ne vid da mas karkoli v paraboli. Zvecer pa vsem ucki ven padejo, kwa si pa to naredu... :eek
no ja, stvar okusa :ok2 :-D
Ja, tocn tko! Sej si lahko predstavlas kva bi blo ce bi vsi isto mel :jok
si rajs sploh ne predstaulam :napaka razn ce bi mel usi po en 328, 530d, 645, 745, M5, M3....pol bi mi blo pa ze mal useen ce bi bli usi iste barve :-D
Še eno vprašanje imam: kako pritrditi ledice na obročke? Se lahko v obroč zavrta luknja in se noter vtakne ledico ali je treba kaj bolj komplicirat? Če se lahko vrta, je potem treba luknjo na fino spolirat, da bo svetilo?
Hvala vnaprej za odgovore :ok
Jaz sem tudi razmišljal, da bi bilo treba potem polirati, da sveti. Ker nisem našel druge rešitve sem poiskal sveder enako širok kot LED, ga segrel na plinu in s kleščami porinil v plexi. Ne rabi žareti, samo pritiskaš ga gor in počasi leze notri. Diodo sem potem kar zataknil notri, ker sem jih skupaj zacinil tako, da ne moreta pasti ven (vsaka v svoji luknji, vmes povezane) Priporočam en upor za obe, drugače se malo zakomplicira pri vezavi in cinjenju. Probaval sem tudi različne načine vrtanje, segret sveder v plexiju sem zalil z vodo, da ni vlekel segrete plastike ven, ampak na koncu je bilo še najlažje tako. Pri vrtanju nebi prišel zraven, če pa zaliješ z vodo pa saje naredijo črn film v luknji. Lahko pa da je komu uspelo drugače.
Dobra ideja Mitja :ok
Še to - kolikšen predupor si dal?
Pri elektriki sem bolj smotan, tako da sem kar vprašal prodajalca v trgovini. Rekel je, da je v avtu napetost do 13 voltov. Upor daj raje malo večji, kot manjši, ker se ne pozna toliko na svetilnosti, razdirati bo pa bolj težko. Sosed na el. faksu mi je rekel, da verjetno ni dobro ciniti preblizu diode ali upora. Ker je spet padel prvi letnik ga nisem poslušal in sem oboje zacinil nekaj mm narazen. Vse je delalo.
Vse JE delalo.
Meaning...
:-D
Vse se da zracunat: U = R x I Ohmov zakon! Obrnite enacbo in to je to! Jaz sem dal 470 Ohmski upor in 6 candelsko LED diodo. V palcko pa lahko vrtate s kakrsnim koli svedrom zelite, tud ce potem ostane mat, saj ste dal notr visokosvetilno LEDico! Ane?
Ce hocete vecjo svetilnost diode dajte pol manjsi upor, ampak morate vedet da je zivljenjska doba LEDice pol manjsa, sveti pa pol krat mocneje! Je pa mozno da se bo vidlo podnevi! Vse testirajte, preden gre v parabolo!
Tko k tastare radije. Preden so jih prodal, so bli čez noč pržgani. Če ni zagoru (dobesedno), so ga dal v prodajo.
Martin ///M
7.10.2003, 15:53
Ker je spet padel prvi letnik ga nisem poslušal.
:rofl
Vse JE delalo.
Meaning...
:-D
Meaning, da dela in LED in upor.
Se opravičujem, če je bilo to vprašanje že postavljeno, pa vendar.....
Ali je možno to že kupit narejeno (E36), lahko v kompletu, ali pa da sam vstavim v luči? :confused
jst mam spet eno uprašanje, k ste že nekje odgovoril nanga sam nism najdu...kje se kupju te plexi palčke? jst bi na motorju neki podobnga naredu :-D lohk so tut ravne
LOWRAIDER
30.11.2003, 15:52
Ali je možno to že kupit narejeno (E36), lahko v kompletu, ali pa da sam vstavim v luči? :confused
je mozno kupit take luci za e36 samo kosta 1 luc 250eu.pa se to bos moru it v tujino austrijo alpa nemcijo.lohk jih pa tu narocis cez net.
so pa ne tej strani http://www.fmw-onlineshop.de/frame.htm
lukamarko
30.11.2003, 17:17
Bratu sem za njegov E36 kupil Hella angel eyes s xenon sistemom in ker sem bil radoveden sem stvar sprobal v mojem. Zadeva je super, podnevi svetijo ledice čisto modro, poleg tega pa je vidljivost tudi ponoči odlična(xenon).
Bratu sem za njegov E36 kupil Hella angel eyes s xenon sistemom
:laugh Dober brat :laugh
Eno vprasanje (v bistvu sta dva :-D ) kje in za koliko se to dobi??
lukamarko
30.11.2003, 22:10
Dobi se jih v Nemčiji. Sem večkrat poizkusil pri mercator trgoavto, ki so zastopnik za podjetje Hella, pa mi ni uspelo. Neprijaznost, nezanimanje za stranko kljub temu, da sem jim rekel da bi stvar rad kupil. Rekli so, da me bodo poklicali nazaj, pa nič. Poizkusil sem še dvakrat, potem sem se pa že sam sebi zdel bedast da jih "prosim" naj mi nekaj prodajo. Cena v Nemčiji je 1000eur, seveda pa se da dogovoriti za kakšen popust. Brez xenona pa je stvar občutno cenejša.
Lahko!
Moje so ravno v izdelavi.
Nima smisla dajati toliko denarja za toliko malo truda.
lp S.
Hmmm...
A pol bi se dal zment, da bi se men kdo to naredu, ker jst sm bol antitalent za take stvari, pa bi ziher kej za j :damn .
Poleg vseh stroškov materiala, truda in zivceranja, pa se zmenmo se za :beer :drink :beer
Za kater BMW pa gre?
A za tvojega compacta?
E30, najbolš da nardiš par kitou pa jih prodajaš :ok2 pa naj si usak sam vgradi :-D jst vem da bom kupec :ok
Ne, ni za compacta - sm ga prodau :frown , v bliznji prihodnosti (najkasnej do konc januarja) bom pa kupu 318 ali 320 E36 :avto , pa bi v tega pol namonteru.
Zato sprasujem, ker je drugace za e30, spet drugace za e36...tukaj so stekla na vrhu odrezana, pa premer je drugacen, skratka cel postopek je razlicen!
No, zdj sm postal ponosni lastnik E36 318i '92. :metalc
Ce bi se najdu kdo, ki bi to lahko naredu, bi blo krasno.
Za vsak slučaj (če se odločm probat sam naredit) kolk približno cajta je potrebnega, pa kolk $cekinov$ se porabi za takle špas?
No, zdj sm postal ponosni lastnik E36 318i '92. :metalc
Veliko kilometrov ti želim, pa čim manj servisov (redne servise pa le sproti delaj) :ok2
:ok
Jaz sem porabil približno 10 h vse skupaj, pa nekje 12.000, če se prav spomnem.
Lahko ti naredim samo kit verzijo! To pomeni da si sam razdres luci in zvezes kable - ostalo je pa narejeno! Obrocki, LED diode, upori, kabli in navodila! Cca 10k SIT!
E30:
Dej tole mal posliki(detajle) kako zgleda luč podnevi prižgana kako ugasnjena itd...
Me zanima, sem resen interesent za tvoj kit komplet. Samo prvo slike al pa še bolš če lahko kje to vidm v živo.
Veliko kilometrov ti želim, pa čim manj servisov (redne servise pa le sproti delaj) :ok2
:ok
Hvala za lepe želje - redne servise pa oblubm, da bom sproti delal :ok
E30 - tut jst bi prsu pogledat, ce se da :eek
Sem mal brskov po forumu pa ne vem kje so slike, al pa jih sploh ni.... Bom poslal slike, drugace pa enkrat zvecer - to ne bo tezko - se zmenmo v LJ pa prideta pogledat! Podnevi se bolj svoh vidi, je pa prbl tako:
http://www.bmwslo.com/mojavto/rok/rok03.jpg
http://www.bmwslo.com/mojavto/rok/rok02.jpg
No jaz imam samo notranje parabole, ker se ne vem kaj lepse zgleda, vse ali samo tako.... :crazy Vem da si mal zmisljujem, jebat ga! :blackeye
men so tele ful ušeč! k podnev skor niso opazne, ponoč pa itk ful lepo zgledajo :ok2
Dobi se jih v Nemčiji. Sem večkrat poizkusil pri mercator trgoavto, ki so zastopnik za podjetje Hella, pa mi ni uspelo. Neprijaznost, nezanimanje za stranko kljub temu, da sem jim rekel da bi stvar rad kupil. Rekli so, da me bodo poklicali nazaj, pa nič. Poizkusil sem še dvakrat, potem sem se pa že sam sebi zdel bedast da jih "prosim" naj mi nekaj prodajo. Cena v Nemčiji je 1000eur, seveda pa se da dogovoriti za kakšen popust. Brez xenona pa je stvar občutno cenejša.
in koliko pridejo take lucke brez xenona, ce ni skrivnost?
Okoli 500€, če se ne motim.
Na ebayu so navadne od helle 380EUR + postnina 15EUR... :ok
HELLA CELIS (http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=44294&item=7964019038&rd=1)
Rabi kdo za compacta?
Homemade. Samo za notranje (dolge) luči, se pravi tam ko so v originalu parkirne!
Jaz jih bom vzel ven , ker bom začel bolj resno prodajat avto pa se mi ne ljubi vsakemu gumpecu ko pride mimo vse razlagat!
Slika: http://www.gusti4u.8k.com/photo.html
spodnja
Cena simbolična: za material in kofe!
Info : 041 555 579 Kristian
Na ebayu so navadne od helle 380EUR + postnina 15EUR... :ok
HELLA CELIS (http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=44294&item=7964019038&rd=1)
ali imas originalno kodo od helle?
hvala
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.