PDA

Ogled polne verzije : BMW E46 Coupe

cruiser
26.9.2003, 12:21
Mi lahko kdo kaj napise o modelih 320Ci do 328Ci. Kaksne so razlike med njimi (razen motorjev, kateri so V6, ...) ? Na kaj je treba pri njih pazit ? A se splaca uvozit ? A se je treba katerih letnikov izogibat (imajo kaksne napake) ?

V kratkem bom verjetno nabavil nekaj takega pa me zanimajo predvsem vase izkusnje ali pa vsaj mnenja.

Thanks !

Austin Powers
26.9.2003, 12:47
Najprej:
V6 motorjev BMW nima, ima R6 (vrstne šestvaljnike) zato je tudi tek veliko mirnejši.
320ci bo verjetno malo malo če si bolj športnik...328ci zadošča.
Premisli še o vmesni 323 ci varianti (325 v bistvu).
Kar se tiče vzdrževanja so vsi bolj ali manj v istem rangu. Registracija bo ista za vse. Osebno bi vzel 328ci-NAVOR NAVOR.
Sicer je pa veliko userjev ki so lastniki 328k pa bodo oni povedali.
Najlepši avto BTW. :ok

cruiser
26.9.2003, 12:53
Eh... R6 sem mislil ja :)
Sam vedno ko pomislim na sestvaljnika se mi tist V prikrade pred stevilko :laugh

Ja ful so mi lepi tile avti - sploh metalik svetlo moder in crn.
328 bi bil fajn ja, sam je pomoje malo prevec $$$ zaenkrat.

7er
26.9.2003, 13:00
To, da je registracija za vse ista pa ne drži.
Ista je npr. za 320 in 323.
Pri 325 je zavarovanje v najvišjem razredu, cestnina pa v istem kot 320 in 323.
Pri 328 pa sta zavarovanje in cestnina v najvišjem razredu.

Če mene vprašaš je najboljša izbira 323.

cruiser
26.9.2003, 13:15
Sej, nekak se tudi nagibam proti 323.
Kaj pa pomanjklivosti, napake ?

Nekaj sem bral par strani nazaj, da ima e46 par problemov ?

cruiser
26.9.2003, 13:17
A tole je klical kdo ?
http://www.avto.net/rabljena2002/oglasPodrobnosti.asp?id=94313

Glede na ceno, je verjetno nateg...

Nixxon
26.9.2003, 13:20
Al pa je bil razsut.

Austin Powers
26.9.2003, 13:29
Cruiser=same Cruisah@mobisux?

cruiser
26.9.2003, 13:32
Ja.

CRXa bo nadomestil al BMW Ci al pa Integra TypeR

Austin Powers
26.9.2003, 13:56
Welcome aboard. :ok
Sem ti dolžan še razlago za legendarno mafijsko RX7 z gorenjske...
Bom ob priložnosti napisal par vrst...
LP
Austin

moebius
26.9.2003, 14:10
Najprej:
V6 motorjev BMW nima, ima R6 (vrstne šestvaljnike) zato je tudi tek veliko mirnejši.
320ci bo verjetno malo malo če si bolj športnik...328ci zadošča.
Premisli še o vmesni 323 ci varianti (325 v bistvu).
Kar se tiče vzdrževanja so vsi bolj ali manj v istem rangu. Registracija bo ista za vse. Osebno bi vzel 328ci-NAVOR NAVOR.
Sicer je pa veliko userjev ki so lastniki 328k pa bodo oni povedali.
Najlepši avto BTW. :ok

Tek V6 motorja je veliko mirnejsi od teka R6 ker so valji eden naspram drugega.Najmirnejsi tek majo pa V8 motorji...

cruiser
26.9.2003, 14:46
Welcome aboard. :ok
Sem ti dolžan še razlago za legendarno mafijsko RX7 z gorenjske...
Bom ob priložnosti napisal par vrst...
LP
Austin

Aja, a je kaj pametnega ? :)

Da ne bom ugotovil da so jih 3kom preresetali z Uzijem v mojem avtu :laugh

Ti kr poslji na privat ko ti bo.

lp!

matija
26.9.2003, 15:19
hja, jaz bi na tvojem mestu vzel 323i ,ker sem imel motor priloznost voziti in je res super(le, da sem se vozil z 523i). Vlece prakticno od nule, v klanec se mirne duse peljes v 4. s 1000 obrati in ko bos pohodil, se bo avto zganil. Za prehgitevanja in spodnasanje zadka je navora in moci vec kot dovolj. Pa tudi 230 km/h na avtocesti motorju ne dela nobenih preglavic. Pospesuje pa popolnoma linearno!

Jaz bi sigurno vzel 323i, ker je registracija bistveno cenejsa kot pa za 328i. Pa tudi ostale dajatve so nizje!

Martin ///M
26.9.2003, 15:52
jst bi tud vzel rajs 323, kot 328, razlika v moci ni tako ocitna, vsaj men se ni zdela sm ze oba vozu, sam da sta ble petice

ipsilon
26.9.2003, 19:15
Tek V6 motorja je veliko mirnejsi od teka R6 ker so valji eden naspram drugega.Najmirnejsi tek majo pa V8 motorji...

Nisem prepričan, da bo to držalo. R6 ima na gredi manj tresljajev, ker se bati gibljejo ravno kontra. V12 je potem najidealnejša kombinacija dveh idealnih R6.

tomaz
26.9.2003, 19:50
Jaz bi tudi raje vzel 323 barva pa seveda modra ali črna. :metalc

cruiser
26.9.2003, 23:46
Sori, sam nisem spraseval za mnenje katerega bi vi vzeli ampak ce kdo ve kaj je pri tem avtu za pazit, pa kake ima kaj posebnosti ali pomanjklivosti :)

Ne me narobe zastopit, samo masino si lahko sam izberem ;)

Nisem se imel BMWja pa me zanima ce ima kake posebnosti.

Thx!

matija
27.9.2003, 22:35
Ok, ... :ok

Pri BMW-ju moras nacin Honde odmisliti (pisem zato, ker vem, da imas Hondo). To se vozi drugace. Predvsem te bo najbrz frapiralo, ker avto pospesuje popolnoma linearno in vlece od zacetka do konca enako.... obcutek moci kar nekako izgine. Drugace avtomobilom nebi smelo biti tezav, ce ga bos redno serivsiral. Kaksne zavorne obloge bos menjal pri cca 180.000 - 200.000 km. Z motorjem pa se do 500.000 prevozenih km nimas cesa bati :-D

moebius
28.9.2003, 10:07
Nisem prepričan, da bo to držalo. R6 ima na gredi manj tresljajev, ker se bati gibljejo ravno kontra. V12 je potem najidealnejša kombinacija dveh idealnih R6.[/quote]

Problem pri V12 je da majo ponavadi malo prevec ccm :-D za tako miren tek kot ga ma V8,je pa res da je V6 malo bolj zivahen od V12.Anglezi so ze zdavnaj pogruntali da je V8 zakon za limuzine kar se tiče vibracij in teka.

CSL
28.9.2003, 11:04
pri avtu, ki ga ti kupuješ...najprej sam preglej, da ugotoviš, če se ti ga splača peljat na pregled(npr. če je sumljivo ohranjen :-D ) itak pa so to BMW-ji in ne Yugo, tko da material glih ne bi smel bit zmatrani...kakorkoli je že vožen.Kar se tiče posebnosti...avto je avto...pri bmw-jih pač ta, da jih ponavadi vozijo ´dinamični vozniki´...se pravi, da se je motor lahko tudi že do blokade zavrtel :mljask , torej je temu primerno lahko tudi stanje avtomobila. Najbolje, da avto, ki se ti dopade,zgleda dobro, ima vso potrebno dokumentacijo(servise itd.) in da sam ne ugotoviš kakšnih posebnosti... pelješ na en ornk pregled k mehaniku al servis al kam jih vozijo pa ti bo vse jasno.Drgač pa dober avto kupuješ..jst bi izbral 323...

lp

udm
28.9.2003, 12:12
Matija, pa še kako sta si BMW in Honda podobna v vožnji. Prav tako je obema podobno to, da se veselje začne pri 3500, 4000 obratih :-D

Še največja razlika je to, kar pri BMWju opisujejo kot "motor visi na pedalu za plin". Še najlažje bi to opisal nekako takole: Honda pri 4000 obratih pospešuje silovito, tudi s 1/2 pritisnjenega pedala za plin. Če popustiš plin in potom spet pritisneš, reagira na najmanjši pritisk silovito in avto kar poskoči naprej.
BMW pri 1/2 prisnjenega pedala sicer pospešuje, ampak enakomerno. Za konkretno pospeševanje je treba pritisnit do konca :-D , pa še takrat ni tako silovito, ampak bolj enakomerno, nekakšna prikrita moč, ki avto potiska naprej. Tudi če popustiš in pritisneš narahlo, ne bo avto poskočil naprej, je treba pritisnit do konca. Za razliko od Honde dobesedno res kontroliraš motor s pritiskom na plin. Občutek hitrosti in pospeševanja še zdaleč ni tako močan, tudi zvok je zelo zadušen. Zato BMW vsem, ki so prej vozili japonski avto, deluje leno, zamorjeno, počasno.
Kolega, ki je vozil Mazdo Xedos, je šel na testno vožnjo z mojim. Ko je prišel nazaj, je bil vidno razočaran, češ, "avto ja ne gre nikamor, nima kaj iskat proti mojemu". Ko sva potem naredili preiskus v živo, na cesti, mu ni bilo nič jasno :-D

O mirnosti teka V12 pa se je najbolje prepričat sam http://a169.apm.etc.tu-bs.de/e31/mpegs/EuroOnEngine.mpg

gerchy
28.9.2003, 13:15
udm, to si vse lepo napisal .. kaj pa ko pride hrib in je potrebno prehitevati ali je v avtu 5 potnikov s prtljago? Kar naenkrat si honda in BMW nista prav nic podobna ... :-D

tisto o prikriti moci drzi kot pribito. Nedavno sem imel moznost preizkusiti 525iA touring. Avto se mi je zdel kar nekako neposkocen, odzivnost steptronica pa pocasna. Ko sem napravil nekaj kilometrov ter se malce privadil, sicer nisem dobil obcutka brutalne moci, ampak stevec se je brzkone premaknil do 140km/h na mariborski obvoznici. Pogled v ogledalo je povedal vse. :ok2

matija
29.9.2003, 12:25
UDM: Jaz sem vozil Hondo Accord 2.0 in se mi je zdel motor cisto drugacen kot pa BMW-jev. Pri BMW-jevem 6-valjniku sem imel obcutek, da vlece skoz enako, medtem ko se pri Hondi tam do cca. 3500-4000 rpm ni zgodilo nic, potem pa je avto znorel. Tudi v hrib je bila med avtomobiloma vidna razlika, ker BMW doseze najvecji navor ze pri bistveno nizjih vrtljajih kot pa Honda, tako da sem se z npr. 523i peljal v hrib v 4. prestavi pri 1000 obratih cisto lezerno. Honda tega ni zmogla.

boripi
29.9.2003, 12:47
A pri 1000 obratih v hrib pa se v cetrti???Preprican.
lp :beer

cruiser
29.9.2003, 19:10
No... kakorkoli ze, jst ga ne bi vozil pri 1000RPM v hrib :ok2

Nekaj sem bral o problemih teh avtov. Menda nekaj na zadnjem vzmetenju... :confused

Ne bi rad kupil avta za 4mio ali vec in potem bil hudo razocaran. BMW mi je zakon tak kot Honda (vendar zal Honda nima avta v klasi BMW Coupe), ravno zaradi vzdrzljivosti in performans.

ipsilon
29.9.2003, 22:51
Tisto z vpetjem zadnjega vzmetenja, ko jih je baje trgalo (330d predvsem, navor dela svoje), je enkrat objavil UDM. Malo pobrskaj.

boripi
30.9.2003, 08:44
Crusier,
Imam E46 323i limuzino pa nimam nobenih problemov z zadnjim vpetjem.So bili le problemi z bumerangi po domace koncniki,ki pa so bili zamenjani v garanciji.Meni se zdi avto super zverinica ravno pravsnji za nase vcasih tudi zavite ceste.Po mojem je 2500 ccm masina nekje kompromis med ceno in zmogljivostmi.
lp

:beer

cruiser
30.9.2003, 12:26
Kaj pa je bilo s koncniki ?
A lahko pri ogledu avta ugotovis ce so bili menjani ? Al se jih itak cuje med voznjo ce niso bili menjani ?

boripi
30.9.2003, 15:20
V bistvu luft v volanu samo jaz ga nisem cutu.???
Na servisu je avto na dvigalu pregledal in videl,pa se pri enem mi je skripalo ko sem zavrtel volan,saj sem zaradi tega preisel na servis.

:beer

matija
5.10.2003, 12:59
boripi: zelo preprican!