Ogled polne verzije : Alu platišča...
Živjo!
Vem,da je že o tem veliko napisanega,ko iščeš pa ne najdeš!Rabil bi link od original BMW platišč E46,ali od vseh modelov,sem jih že tolk pregledal,pa vsem nekaj manjka ali pa linki ne delajo :napaka
V naprej hvala za kakšen uporaben link :ok
http://felgenkatalog.auto-treff.com/
Če kupim platišča z gumami 225/50/16,ali dobim gor gumo 205/55/16,oziroma kakšno oznako mora imeti platišče,da gre ta guma gor brez,da bi čudno izgledalo :confused :)
Če kupim platišča z gumami 225/50/16,ali dobim gor gumo 205/55/16,oziroma kakšno oznako mora imeti platišče,da gre ta guma gor brez,da bi čudno izgledalo :confused :)
Če boš vzel orig. 5 krako felgo bo ziher 7J*16 na katero bos lahko dal gor 225/50/16 brez težav. Če pa je felga še širša pa tok boljše, samo da ne bo potem, če boš imel preozke pnevmatike, prišlo spet grdo. K bo felga spet preširoka za ozke gume :)
torej na felgo 7J*16 gredo gor gume 205/55/16,pa da zgleda :ok
To si čisto enostavno zračunaš:
Platišče je široko 7", kar nanese 17,78 cm. Potem pa vidiš kaj paše in kaj ne( to je seveda zelo relativno, ker enim je všeč raven bok gume, enim napeto na noter, enim pa na ven, če me razumeš).
Lp! Žune
torej na felgo 7J*16 gredo gor gume 205/55/16,pa da zgleda :ok
LP
Ravno prav, pa izgled prav tako!!
LP
D.
To si čisto enostavno zračunaš:
Platišče je široko 7", kar nanese 17,78 cm. Potem pa vidiš kaj paše in kaj ne( to je seveda zelo relativno, ker enim je všeč raven bok gume, enim napeto na noter, enim pa na ven, če me razumeš).
Lp! Žune
LP
ŽUNE
Ne mešaj prosim 7J in 7" saj to nikakor ne gre skupaj in faktor ni nikakor 1:254 mm!!!!!!!!!!!
LP
D.
Ne mešaj prosim 7J in 7" saj to nikakor ne gre skupaj in faktor ni nikakor 1:254 mm!!!!!!!!!!!
7 je širina v palcih (colah), J pomeni obliko roba platišča. Platišče z oznako 7J je široko 7 x 2.54 cm.
7 je širina v palcih (colah), J pomeni obliko roba platišča. Platišče z oznako 7J je široko 7 x 2.54 cm.
Ej Tomaž
Oznaka ni navedena v (palcih/colah/incih,.....) ampak v jodih in če premeriš notranost širine felne kjer more nalegati guma, kar je tudi mišljeno za širino 7J, boš dobil čisto drugačne številke!!!!
LP
Darko
Vem tudi, da marsikateri vulkanizer tako trdi, ampak dejansko stanje ni isto, povej mu naj premeri zadevo pa se bo prepričal o zmoti.
LP
D.
Kaksen jod? Jod poznam edino kot naravno sestavino ki pomaga krepiti kosti, primerna pa je kot dodatek v hrani za ptice v ujetništvu, ki na ta način dobijo dodatne vitamine potrebne za njihovo uspešno rast in preprečevanje rakavih obolenj. :laugh
Jod, kot enota NE obstaja.
PRIMER:
za nek "bedni" avto Škoda širina felne 4.5J premeriš z pomičnim merilom je nekje 11.5 cm. Stvar podeliš pa dobiš......in to po moje ni 1J=1".
Zanimivo, pa da nihče ne ve povedat natančne premosorazmernosti. Marsikateri katalog, priročnik sem že prelistal, pa nikjer ni zaslediti točnih decimalk.
LP
"Gerchy kdaj pa se boš oglasil kaj v našem kraju na pijači, jaz častim"
LP
Darko
Haj M power
Hja RES SE TEMU TAKO PRAVI, sem se že večkrat ukvarjal s tem in tuhtal, da 7J pravijo 7 jodov, točno mero v mm ali cm pa ne ve nihče! Samo nikakor pa ne more biti enako colam!
LP
D.
:confused
Jod ni nikakršna enota, ampak služi le lažjemu izgovarjanju črke J - kar pomeni obliko roba. Številka spredaj, v tem primeru 7, pa pomeni širino platišča v colah, palcih, inčih.
In platišče z oznako 4.5J x 13 je široko okrog 11,43 cm , kar je tolikor, kolikor si jo izmeril s pomičnim merilom (ala šublerjem) in enako produktu števil 4,5 ter 2,54.
Ja? :ok2
Akhem, mislim, da se po švabsko črka J izgovori Jot :ok2
če smo natančni lahko rečemo, da temu pravijo tako tudi v regiji schwaben v deželi bavarski. Sicer pa tudi ostali nemci izgovarjajo J kot jot :-D
fantje, dajmo se ne obešat na švabe itd., prav?
vsi vemo, kaj je ta beseda včasih pomenila in iz kje izhaja, ok? ampak, če jaz s ponosom rečem, da vozim švabski avto, pač rečem, jebiga. Ni v žaljivem kontekstu, OK?
Tko kot veloce kar naprej piše o svojih makaron racerjih :ok2
PRIMER:
za nek "bedni" avto Škoda širina felne 4.5J premeriš z pomičnim merilom je nekje 11.5 cm. Stvar podeliš pa dobiš......in to po moje ni 1J=1".
Zanimivo, pa da nihče ne ve povedat natančne premosorazmernosti. Marsikateri katalog, priročnik sem že prelistal, pa nikjer ni zaslediti točnih decimalk.
LP
Darko
:confused Caki, malo ga pa biksas... racuncic => 4.5 (sirina platisca) x 25.4 (1 cola je 25.4mm) = 114.3 mm = 11.43 cm
Torej? :ok2
PRIMER:
LP
Darko
:confused Caki, malo ga pa biksas... racuncic => 4.5 (sirina platisca) x 25.4 (1 cola je 25.4mm) = 114.3 mm = 11.43 cm
Torej? :ok2
Hja to je po računici, sedaj pa se odpravite merit pa je to to ali pa ni?????
Po mojem ni glih enako računu, ali pa se naj vzame v račun, da v teoriji deluje vse v praksi pa nikoli nič.
Meril sem že na par felnah pa ni to po izračunu enako colam.
A ne obstaja več različnih dolžin enega inča?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.