PDA

Ogled polne verzije : ETK 04/2005 download

udm
13.10.2005, 18:09
http://crass.on.ru/bmw/etk/etk_java.html

ko se odpre malo okno, klik na gumbek čisto zgoraj :-D

Drifter
13.10.2005, 18:12
tnx za tale link..zdaj morm pa samo še TIS dobit nekje :ok2

BMW M PWR
13.10.2005, 18:59
Po možnosti angleški :laugh

Drifter
13.10.2005, 19:01
uff...blat...upam da tole ni rusko vse skupaj :crazy :laugh
Pa še res je menda :damn

BMW M PWR
13.10.2005, 19:05
uff...blat...upam da tole ni rusko vse skupaj :crazy :laugh
Pa še res je menda :damn
jah ETK pomoje da je angleški:

citat iz strani:
"System requirements

CPU: Pentium 133
Hard disk: 1200 Mbytes free
RAM: 64 Mbytes
Display: 1024x768
Languages: English, German, Russian, French, Italian, Spanish, Portuguese, etc.!

M power
13.10.2005, 19:17
Naj vas ne zavede tole... omenjeni jeziki so samo za instalacijo, medtem, ko jezik v programu je pa lahko samo eden :blackeye Kater je, pogruntas, ko ga nalozis :-D
Jaz sem iskal angleski TIS ko zmesan... ziher ene 15 razlicnih verzij, preden je bil eden angleski :blackeye :napaka
Zdele enkrat moram sprobat se en TIS 6/2004 in ta naj bi bil angleski, tako, da imam se malo novejso verzijo :cool :blabla

kosec
13.10.2005, 20:11
še dobro, da 'zahodni' zakoni povsod še ne veljajajo... kaj bi brez slovanskih bratov :laugh

udm, svaka ti dala :-D :beer

Taucher
13.10.2005, 22:33
folk drugace pa imam jaz etk 2005 k sm ga iz enega linka dol pobral okol 970mega, sam ga ne znam nek instalirat, oz med procesom instalacije mi zahteva neke cifre od serverjev tako da ne vem kje bi to nasu oz kaj bi notri vpisal,ali je v kakem drugem filu kj napisan nism nasel, nism tok profi v programerskih scenah da bi vedel...je pa cel file zipan k ga odzipam in mape cd1 in cd2, pol naprej pa se drug kup map sej ce se kdo na to kj vec spozna? Drugace pa ce tist polja pustim prazna mi instalacijo zakjluci k pozenem pa program pa mi pravi da ni povezan z serverjem da nek ni pravi id al nek takega in potem mi program zapre :) drugace pa sem to dol pobral na http://www.filemirrors.com/ ,tam vpises pod search desno zgoraj ETK in ti najde par linkov in tistega k ima 986,63 mega kdor ima pac adsl ga naj si dol potegne (jz sm v dveh urcah ga skinu) pa skusa instalirat da bo delal in potem prosim za razlago ce bi bil tok dober se ostalim..jaz tudi nisem imel prevec casa da bi se s tem zafrkaval in iskal dodatne finte znotraj datotek...sicer pa na tistem linku zgoraj jaz vecina dol razlicne programe pobiram in sem s stranjo zelo zadovoljen poleg dc++, k e mule mi je poden :)

Primzi
14.10.2005, 07:49
Kul tole upam da bo kolegu tole uspel dol povlečt.
Zdej me pa zanima ali ve kdo za kak link do novih cen ta taisti ETK - pa v SIT bi jih rabu ker tisto v € mi ni bilo všeč.

kosec
14.10.2005, 16:31
Pri inštalaciji 2. cedeja nekje na sredi javi error (potem se sicer install nadaljuje do konca).

Sem probal nato z ETKAdminom inštalirat baze iz 1. in 2. cedeja, pa spet zašteka na nekako istem mestu - javi, da bi rad imel CD1 v na F:\BMWGroup\ETK\....... - kar je seveda nemogoče :crazy

Je komu inštalacija uspela? :)

Jure24
14.10.2005, 16:44
Meni deluje brezhibno. :ok

Tnx za link,UDM. :cool

kosec
14.10.2005, 16:47
Si inštaliral z datoteko setup iz 1. cedeja? Si vmes pustil ETKju dostop na net (firewall)? si imel internetno povezavo prižgano?

Jure24
14.10.2005, 17:02
Image sem mountal z Alcohol 120%,zagnal z setup.exe iz prvega cd-ja,firewalla nimam,povezava je pa stalno online.

kosec
14.10.2005, 17:11
Bom naštimal, da bo firewall spustil ETK na net... zaenkrat hvala :beer

BMW M PWR
14.10.2005, 18:55
Tudi meni je install uspel preko programa Alcohol 120%.

kosec
14.10.2005, 20:13
Jaz sem imidže mountal z Virtual Daemon Managerjem... Bom še enkrat poskusil...

Taucher
14.10.2005, 20:39
Kul tole upam da bo kolegu tole uspel dol povlečt.
Zdej me pa zanima ali ve kdo za kak link do novih cen ta taisti ETK - pa v SIT bi jih rabu ker tisto v € mi ni bilo všeč.

JA tole sem se jaz z ruskega linka dol pobral in ugotovil da sem ze pred mesec dni iz filemirrors strani isto dol pobral..jaz imam adsl in slalno povezavo bom pa firewal izklopu tko da k bom mel cas se bom s tem zafrkaval kar se tice instalacije drugace pa koga poklicem :) cao M

M power
14.10.2005, 21:58
Ce kdo hoce direkten link: http://crass.on.ru/bmw/etk/ETK_04.2005.rar

Fino za kak flashget and co. :ok

Taucher
15.10.2005, 18:28
Meni deluje brezhibno. :ok

Tnx za link,UDM. :cool

A mi lohk poves kako si instaliral? ker meni zahteva nek dns naslove pa nek naslov za vinspec potem pa se zahteva cd enoto :)..a k si si stvar dol pobral si jo odzipal ap dal vse skupi v eno datoteo pa tm zagnal setup file al kako si si instaliral? ker men ko program zazene potem nek javi da je failed in tko ne morem nic delat :) Hvala za pomoc!

kosec
15.10.2005, 21:19
:damn Sem vse zbrisal dol in tokrat inštaliral na C:

Spet se mi je pojavilo isto sr.. kot v prvem poskusu - niti drugega cedeja mi ni zahteval, samo lepo je pribil

End of procedure

Procedure completed with errors!

Po kliku na OK, pobere zadeve še z 2. cedeja... Kao, da je vse ok...

Po inštalaciji se ETK zafanja sto let, potem pa napiše tole:

TB Java server error: Trans Base multiplexer error

Jure: Kam si ti inštaliral zadevo? Je mogoče problem v kakšnem Java Virtual Machinu?

edit: sem dal gor tudi Java VM, pa še vedno ne dela :frown

bizdam
15.10.2005, 22:47
Men se je čist lepo instaliral. Instaliral pa je dva modula: local in admin.

Aja, kako sem naredil?
Ja z WINCMD sen jih RAR odprl, skopiral vsebino CD1 v TEMP direktorij in zagnal install. Enkrat vmes te vpraša za pot do CD-ja, pa mu napišeš v kateri mapi imaš fajle CD1 in CD2 in čist lepo dela, sam pazi da maš vsaj 1Gb frej na disku, če ne te nakuri - mene je.

Zdej pa čist lepo dela, pa v ANG je, tko da ni frke.

kosec
15.10.2005, 23:05
čaki, čaki... ti sploh nisi mountal imidžev?

Vem, da RAR zna odpreti ISOte... si ti kar oba ISOta odpakiral v isti direktorij?

bizdam
15.10.2005, 23:13
V WinCmd maš addine za iso datoteke. Tko da sem ji sam odpakiral. Ni potrebe po mountu.
Vsak CD zase v mojem primeru na D:\TEMP ,ker mam sistem na D. Naredil sem dve mapi CD1 in CD2. V vsako skopiral (odpakiral) vsebino *.iso in začel instalacijo. Torej vsak iso v svoj direktorij.

kosec
15.10.2005, 23:53
Bizdam: kaj si pa vnesel kot URL System serverjev?

kosec
16.10.2005, 00:17
:blackeye Iz Sunove web strani sem zinštaliral Java VM in na novo namestil vse skupaj (brez mountanja). Vse je šlo OK, ne prijavi nobenega errorja.

Ko poženem ETK, so prvi trije gumbi v menuju zgoraj (Part search itd.) sivi (kot vedno dosedaj), nabije mi pa spet eno napako v zvezi z Javo: :damn

TB Java Client error <30209>: IO exception on socket: Connection refused: connect

BMW M
16.10.2005, 10:39
@kosec, imaš PS. :) Še enkrat te spominjam na radkape - čakajo te v Ljubljani. Preberi PS in pokliči na tisto številko.

elvis
16.10.2005, 11:30
Meni je inštalacija uspela brez težav. Najprej sem jih odrarau in nato sem z iso basterjem razširil iso format vsakega v svojo mapo. Nato sem obe mapi (raširjeni iso) speku vsako na svoj cd. Iz cedejev pa inštalacija poteka brez težav. Na cd 2 imate manual s podrobnimi navodili za inštalacijo. Sicer samo klikate naprej in ko vas upraša za user id ali paswor napišete vedno admin.

Jaz imam tudi staro verzijo 2002 in sem se kar teško privadil na novo. Je kar čudna za uporabo, ko se privadiš pa gre.

Srečno z inštalacijo.

elvis
16.10.2005, 11:32
URL serverje lahko kar preskočite. Program dela vseno, samo nisi v mreži z serverji.

V8-BMW
16.10.2005, 16:54
madona!!
Kej nej vpišem med instalacijo ko vpraša za:

- company:
- associate ID:

Huh znoru bom že četrtič instaliram in vsakič druga napaka :damn :damn

V8-BMW
16.10.2005, 17:54
se da use instalirat zdej ze...sam ko hočeš pognat program napiše da nekaj u zvezi s company ne stima...jao jao kake bedne komplikacije...pa samo rad bi vedel ali lahko spero iz e32 diffa. spravis v e34 diff... :jok :jok :jok

M power
16.10.2005, 20:46
Po etk spera zal ni kompatibilna :frown Mogoce bi se na licu mesta dalo sprobat ce pase. Pac odpres oba difa pa preveris :)

V8-BMW
17.10.2005, 09:18
A res noben ne ve kaj vpisat pri
- company:
- Associate ID:
Kr men skos javlja pol ko hočm etk zagnat da je to kao fake company in se zapre.

LP

elvis
17.10.2005, 20:20
Probaj vpisat admin. Lahko si tudi prebereš navodila v cd2.

Taucher
17.10.2005, 20:49
A res noben ne ve kaj vpisat pri
- company:
- Associate ID:
Kr men skos javlja pol ko hočm etk zagnat da je to kao fake company in se zapre. LP

no jaz sem poslusal vse nasvete ampak mi kljub vsemu ni uspelo instalirati.Zato sem ubral svojo pot.omenjeni file odpakiral v nov direktorij ETK(poljubno ime) direktorij in znotraj lepo pa dve mapci cd1 in cd2...potem sem vsebino posamezne mape cd1 in cd 2 zapekel na 2 cd-ja...tretji korak vsebino iz mape cd1 in cd2 sem premaknil v skupno mapo ETK kjer sem prej imel podmapi cd1 in cd2 a razumes in mapci cd1 in cd2 ko sta sedaj prazni zrbisal da je vse skupaj padlo pod mapo ETK, razumes? potem sem instaliral zadevo direkt iz tega direktorija ne preko cd jev..instaliral dejansko sem linijo izklopil, tm k da cifre sm kliknil ok, tm kjer pa povprasa pod url ap tist sm pustu prazno le spodaj sm obkljukal use the keyreader...potem izbral Europe in kasneje no data migration...pod company name sm vpisal kar pise v manual Carcompany Fake ID pa 004711... potem vse do konca instaliralo in pozene etk ne dela...pol pa pazi foro iz ETK mape pozenem instal_server.bat, in tm izbral update server...vse to pocakal in potem prvo k vse naredi pognal ETK Admin in tam pod data load publication data izbral pol dejansko cd rom in notri dal prvo cd 1 pol se cd 2 in k je to naredu sem pognal etk local in tm izbral zeljeno obljukano in potem mi je zacelo delat :)

gerchy
17.10.2005, 20:59
.. ne vem, kaj tako komplicirate ... odpakiraš 2 ISO fila, posnameš na 2 CDja, inštaliraš in voila. :kava

Taucher
17.10.2005, 22:00
.. ne vem, kaj tako komplicirate ... odpakiraš 2 ISO fila, posnameš na 2 CDja, inštaliraš in voila. :kava

ja sori iz cd-jev k sm instlairal se cel kup stvari k je blo za izbrati nisem mogel k so bila okencka prazna, pa ne bod spet tko pameten :crazy k se ne pomen ce ne gre s prva, da je clovek pa laik v racunalniku...pac vsem ne gre enostavno tko kot naj bi moralo iti, ker eni imamo morda se kaj vec gor stvari (k eni se slisal niste) nametane k golo osnovo in potem se dolocene stvari med seboj malce zgrizejo, ampak se dajo razvozljati...zato smo tuki da si pomagamo in ne pametujemo posamicno..pa brez zamere...upam pa da vsem rata instalirat zadevo :ok

gerchy
17.10.2005, 22:46
... ker eni imamo morda se kaj vec gor stvari (k eni se slisal niste) nametane k golo osnovo in potem se dolocene stvari med seboj malce zgrizejo, ampak se dajo razvozljati ...
Aja, in to bi bilo kaj? :clown
Morda pa kljub ostalim stvarem nimate gor tistih OSNOVNIH, ki so potrebne za pravilno delovanje PCja in programske opreme, si pomislil tudi na to?
Ne bodi no vedno tako hitro užaljen. :friends

Mimogrede, prijateljski nasvet, tvoje pisanje je sila nečitljivo, kakšna vejica (na pravem mestu), malo manj pik, kakšen presledek ali dva, bi bistveno pripomoglo k čitljivosti. Zanimivo, tega ne bi pričakoval od tako strašnega PC eksperta, ki ima gor stvari, za katere večina še slišala ni.
:ironija

Taucher
17.10.2005, 22:53
... ker eni imamo morda se kaj vec gor stvari (k eni se slisal niste) nametane k golo osnovo in potem se dolocene stvari med seboj malce zgrizejo, ampak se dajo razvozljati ...
Aja, in to bi bilo kaj? :clown
Morda pa kljub ostalim stvarem nimate gor tistih OSNOVNIH, ki so potrebne za pravilno delovanje PCja in programske opreme, si pomislil tudi na to?
Ne bodi no vedno tako hitro užaljen. :friends

Mimogrede, prijateljski nasvet, tvoje pisanje je sila nečitljivo, kakšna vejica (na pravem mestu), malo manj pik, kakšen presledek ali dva, bi bistveno pripomoglo k čitljivosti. Zanimivo, tega ne bi pričakoval od tako strašnega PC eksperta, ki ima gor stvari, za katere večina še slišala ni.
:ironija sploh pa za samo instaliranje ne rabis neke tvoje osnove, ker te spremlja in ti pomaga carovnik pri tem :)

jah ves kaj bom rajsi tiho, nism nic uzaljen...samo pac meni ni slo pa sem povedal svoje kot sem opazil, da tudi dolocene osebe so bile neuspesne...sem pa navajen tko pisati tudi brez sumnikov in hitro ker programiranje in te zadeve kar se tice racunalnikov to podpira :) ce se pa gre za pisanje cesa resnega pa verjemi imam tecaje za seboj in vem kako pa kaj stvar deluje in kako se pise cv-je...torej mi je tale forum hoby in pocnem kar mi pase, teb vsec ali ne :ok2 kar pa se tice programske opreme, pa se vedno kaj najde k nekdo uporablja nekdo drug pa ne..tako da vsak je zase mojster in expert pa ce ma gor stvari na racunalniku al pa na k****... :drink

Puhek
18.10.2005, 09:42
Meni je delalo bp vse.

Pod company sem dal None v obe polji, save in potem OK.
V ostale "strežnike" sem vpisal localhost, saj je ta ETK inštalacija Client/server (tudi lokalna). Inštalira se tudi neki database server, na katerega se pol priklaplja.

Nice :)

snifix
18.10.2005, 11:17
a lahko samo vprasam kaj je TIS in kje ga dobim? Trenutno vlecem dol etk iz prvega posta....

drugace pa ce kdo rabi sem nasel v pdf obliki navodila za M5 od letnika 2000 do 2003

lp matej

BMW M PWR
18.10.2005, 12:18
a lahko samo vprasam kaj je TIS in kje ga dobim? Trenutno vlecem dol etk iz prvega posta....

drugace pa ce kdo rabi sem nasel v pdf obliki navodila za M5 od letnika 2000 do 2003

lp matej

ETK je elektronski katalog vseh možnih originalnih delov za posamezno BMW vozilo.

TIS je BMW-jev elektronski sistem možnih napak, ki se lahko pojavijo pri posameznem vozilu. V njem so zapisani podatki o napakah in postopkih ter kako kaj popraviti, odmontirati, dodati,...

snifix
18.10.2005, 14:10

lp matej

ETK je elektronski katalog vseh možnih originalnih delov za posamezno BMW vozilo.

TIS je BMW-jev elektronski sistem možnih napak, ki se lahko pojavijo pri posameznem vozilu. V njem so zapisani podatki o napakah in postopkih ter kako kaj popraviti, odmontirati, dodati,...

kje pa lahko dobim TIS?

lp matej

boripi
18.10.2005, 15:19
Instaliral ,meni vse dela !! :) :) :beer

:beer

V8-BMW
18.10.2005, 22:57
OK! Zdj sm obupal nad ETK na svojem kompu. Zmeraj javlja kar nekaj.
Zato naprošam vas ki vam etk dela.
Poglejte mi ali imata diff. od bmw e34 530i v8 '95 ročni menjalnik in diff. od bmw e34 535i R6 ročni menjalnik kaj skupnega.
Oziroma sta vsaj u istem ohišju, kakšne so flančne, so nosilci isti. Skratka ali bi diff. od 535i e34 pasal na moj V8 530i e34 '95.

Hvala vsem že naprej

Primzi
19.10.2005, 11:40
OK ETK novi mi dela sedaj bi bil pa zeloo vesel če mi kdo pove kje lahko najdem cene za uvoz v ETK.
Tu nekje je nekdo nekoč objavil dokaj nov cenik, sam ga z iskalnikom ne najdem.
Bil bi pa toliko bolj vesel če bi bil v SIT, ker tiste v EUR se mi ne klapajo najbolje.

BMW M PWR
19.10.2005, 22:33
Je že kdo instaliral cene? Če ja, kako?

BMW M PWR
24.10.2005, 16:27
Še vedno nisem uspel spravit cen v novi ETK. Je komu že ratalo?

dK
11.11.2006, 15:22
:blackeye Iz Sunove web strani sem zinštaliral Java VM in na novo namestil vse skupaj (brez mountanja). Vse je šlo OK, ne prijavi nobenega errorja.

Ko poženem ETK, so prvi trije gumbi v menuju zgoraj (Part search itd.) sivi (kot vedno dosedaj), nabije mi pa spet eno napako v zvezi z Javo: :damn

TB Java Client error <30209>: IO exception on socket: Connection refused: connect

evo mam isti problem, kaj naj naredim?

mam pa isto verzijo ETKja... se pravi 04/2005 in WinXP Pro in IE6

kosec
11.11.2006, 19:57
varianta a) poiščeš nekoga, ki programira v javi in ti bo stvar rešil v pol minute, ker so krive le in samo brezvezne nastavitve v winsih (tako sem jaz naredil cca. pol leta kasneje, ko sem delal seminarsko v javi in brez VM res ni šlo :laugh)

varianta b) z mule potegneš 5 let star ETK/TIS, ki je bil narejen še za winse 95. Jaz imam takega, pa mi nič ne manjka... Inštalacija je opravljena v 5ih minutah in dela ko šus :cool

Javanske (in še nevemkakšne) tehnologije, ki laufajo "neodvisno od platforme"??? :blah

dK
11.11.2006, 21:19
kaj res ni drugega?? :frown

kosec
11.11.2006, 22:02
Na emuli poišči BMW95 ETK :ok

dK
13.11.2006, 19:02
ne najdem... tk da se bom odloču za prvo opcijo...

se mogoče spomniš vsaj kje tiči problem... pribljižno... classes, libs...??

dK
14.11.2006, 13:29
ma naj gre nekam ta 2005 verzija :damn ...

zdej downloadam ETK 2006 dvd, upam da bo delal... če rabi kdo torrent naj mi piše na PS... lahko pa tudi o googlu pobrskate pa ga boste našli...

gero
14.11.2006, 13:52
Jaz mam ETK v8.0.2006, TIS v03.2006, WDS v8.0 in EBA 2.1. Cene za ETK pa 08.2006

Cene je full enostavno uvozit. ETK Admin->Data->Load Prices...

:metalc

kosec
14.11.2006, 13:59
dK: žal, ne vem na pamet, ker sem te nastavitve spreminjal samo 1x :crazy Lahko pa ti staro verzijo posnamem na cd :)

dK
14.11.2006, 16:26
bom najprej probal z 2006... pa bomo vidli kako bo...

dK
16.11.2006, 13:02
v 2006 mi pa napiše ob zagonu ETK Local ... user does not exist...

mi je pa že med inštalacijo neke errore vn vrgu?!? tam ko je blo treba napisat Company pa ID

dK
16.11.2006, 19:08
hohoho..... v ene peto je inštalacija šla skozi celo brez errorjev...

in zdej mi clo na trenutke dela... sam še vedno v večini primerou javi kakšnega od errorjev... vsakič kaj drugega... kdaj mi pa dela, ampak na slike ne morem klikat... :crazy uglavnem... to bo še zabavno... :laugh

Jazon
10.1.2007, 18:35
@dK - kako ti je pa uspel inštalirat? Men isto k teb tm errorje vn vrže pa mi ob vstopu v ETK Local napiše nekaj v zvezi, da se ne more povezati do nekega serverja. Vglavnem 10x sm že probu, bl na slepo izpolnjeval tiste škatlece pa mal kliku pa se ni inštaliral :confused :-D

mateyo
15.1.2008, 11:54
LP: lahko še nekdo uploada tale program, ker jest sm si cd1 dol uzev, zd 2 pa ni sejalcev tako da je nastal en velik drek :)

frcac
17.1.2008, 16:44
Da dodam še svoj lonček... imam TIS, a je žal starejšega datuma, zadnje kar je gor je e87. Rabil bi pa za e90 - ima kdo kje na voljo kakšno novejšo verzijo?

Hvala. Lp, Sašo